Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Basketbalistky Brna vyhrály v osmifinále EL v Madridu

Madrid - Basketbalistky Frisco Sika Brno vyhrály v prvním osmifinále Evropské ligy v Madridu nad domácím týmem Rivas Ecopolis 88:83. Odveta se bude hrát v pátek v Brně, kde může český vicemistr v případě výhry potvrdit postup. V zápase s druhým nejlepším španělským týmem současnosti měly Brňanky vývoj od úvodních minut pod kontrolou a v poločase měly k dobru dvanáctibodový a později i devatenáctibodový náskok. V závěru sice soupeř nebezpečně dotahoval, zvrátit výsledek se mu ale nepodařilo.

I bez zraněných opor Kulichové a Žirkové diktovaly Brňanky hned od úvodních minut tempo. Španělky v průběhu zápasu ani jednou nevedly, pouze ve druhé minutě stačily na první čtyři body soupeře odpovědět vyrovnáním. Od té chvíle se už prosazovaly Brňanky, které rychle získaly sedmibodový náskok. Hlavní podíl na tom měly Vítečková, Horáková a Bonnerová, která jako křídelní hráčka zaskakovala pod košem při absenci Kulichové. 

Brňanky byly lepší v doskakování, sázely na přímočarý přechod do útoku a byly jistější při střelbě trojek. Téměř bezchybný výkon podpořily v prvním poločase stoprocentní úspěšností při střelbě trestných hodů.

Brno nabralo po změně stran nový dech

Hned po změně stran Brno šestibodovým trhákem zlomilo odpor Španělek. Ty působily bezradně proti pohyblivé obraně českého týmu a s obtížemi bránily McWilliamsovou. Na zakončení měly hráčky Madridu málo času, což se projevovalo na nepřesnostech. 

V poslední čtvrtině se karta obrátila. Hráčky Madridu zásluhou obou amerických opor Langhorneové a Joensové sice výrazně ukrojily z manka a snížily až na pětibodový rozdíl, nervózní koncovku už ale nezvládly a Brňanky vítězství uhájily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články