Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky Brna vyhrály v EL v Madridu a postupují

Madrid - Basketbalistky Frisco Sika Brno zvládly naprosto suverénně rozhodující třetí osmifinále Evropské ligy v Madridu. Po vítězství 77:63 nad domácím Rivasem vyhrály sérii 2:1 na zápasy a postoupily do čtvrtfinále. Jejich dalším soupeřem bude Wisla Krakov, první duel je na programu 23. února v Polsku. Brňanky po celé utkání vedly a křečovitě hrajícímu Rivasu nedaly po precizně zvládnutém závěru nejmenší šanci na zvrat. Stejně jako v první vzájemném zápase Brňankám v Madridu dokonale vyšel vstup do utkání. Soustředěným výkonem v obraně a rychlým přechodem do protiútoku deptaly v bouřlivém prostředí sebevědomí nervózně hrajících Španělek.

Po šesti minutách už mělo Brno, v jehož základní sestavě nastoupila i uzdravená Vítečková, desetibodový náskok 14:4. Hráčky Rivasu byly hodně křečovité a často ztrácely míče už při zakládání akcí. Střelecky se dařilo oběma Američankám McWilliamsové i Bonnerové, hru dobře dirigovaly Horáková se Škerovičovou.

V druhé čtvrtině české vicemistryně postupně zvýšily náskok až na patnáct bodů. Houževnaté Španělky sáhly k poslední šanci, začaly častěji zakončovat z tříbodového území a hrály agresivněji v útoku. Do přestávky už měly manko pouhých osm bodů.

Brno ke konci šéfovalo hře

Neúprosná bitva pokračovala i v druhé polovině zápasu. Statečně bojující Brňanky držely s Madridem krok zásluhou stejných zbraní: agresivity, rychlého přechodu do protiútoku a jisté koncovky. Také proto měly i po půlhodině k dobru stále osmibodový náskok.

Vstup do čtvrté desetiminutovky otevřela dvěma přesnými tříbodovými střelami Vítečková, na druhé straně v trojkové přestřelce odpovídaly domácí hráčky se stejnou přesností. Hráčky Brna ale koncentrovaným výkonem nedaly nervózně hrajícímu domácímu týmu nejmenší šanci. S přehledem udávaly v posledních minutách tempo, donutily domácí hráčky pouze k poslednímu zoufalému vabanku v podobě častých faulů. Ale tato taktika neměla proti v pohodě hrajícím soupeřkám naději na úspěch.

Jan Bobrovský
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články