Basketbalistky Brna prohrály v Orenburgu

Orenburg - Basketbalistky Frisco Sika Brno prohrály v sedmém kole Evropské ligy v ruském Orenburgu s domácím týmem Naděžda 59:75 a zůstaly s jediným vítězstvím na posledním místě skupiny D. O prohře českých mistryň rozhodla hned druhá čtvrtina zápasu, kterou vyhrál Orenburg 22:13. Porážka prakticky odvála naděje svěřenkyň trenéra Jana Bobrovského na postup do play off, která se pohybuje už pouze v rovině teorie. Brňanky kladly ruskému týmu, nad kterým získaly v domácím prostředí jedinou výhru v soutěži, tuhý odpor, ale pouze třináct minut.

V tomto okamžiku po dvou úspěšných trestných hodech Fordové získaly poprvé a také naposledy v zápase jednobodový náskok 21:20. Následnou šňůrou osmi bodů si soupeř zajistil rozhodující náskok, na který už brněnské hráčky nedokázaly odpovědět.

Ve druhé dvacetiminutovce dostal zápas jednoznačný charakter. Hráčky Orenburgu se zlepšily ve všech směrech a jejich výkon se přiblížil hře z minulého kola, v němž nečekaně uštědřily ve Španělsku první prohru v soutěži Valencii. Domácí basketbalistky předčily Brno v doskakování i v pozornější defenzivní hře. Za celý první poločas se Brňanky odhodlaly k jedinému nepřesnému střeleckému pokusu z tříbodové vzdálenosti.

Po změně stran už převzal Orenburg režii zápasu zcela do svých rukou a postupně zvyšoval náskok. V brněnském týmu snesla přísnější měřítko švédská dvojice Eldebrinková a Halvarssonovou společně s Američankou Fordovou, která k deseti bodům přidala stejný počet doskoků. Ruský celek se opíral hlavně o americkou pivotku Charlesovou, která nejen přesně zakončovala, ale také výborně doskakovala. Střelecky ji doplňovaly Sapovová a Hammonová. Hráčky Orenburgu proměnily devět trojek, zatímco Brno dalo pouze jednu po střele Eldebrinkové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články