Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Basketbalistky Brna prohrály v EL v Istanbulu 70:86

Istanbul - Basketbalistky týmu Frisco Sika Brno prohrály v sedmém kole Evropské ligy ve skupině D s Fenerbahce Istanbul 70:86. O výsledku rozhodl úvodní poločas, v němž v bouřlivém prostředí získaly hráčky Istanbulu třináctibodový náskok. Brňanky utrpěly třetí prohru v soutěži. Pouze v úvodních šesti minutách držely brněnské basketbalistky se svými soupeřkami krok a prohrávaly pouze o jediný bod 16:17. Následnou sedmibodovou šňůrou ale důrazně vykročilo Fenerbahce k zisku náskoku.

Turecký tým se prosazoval mnohem lépe v podkošovém prostoru, kde střelecky dominovala Yilmazová. Ta jen za první čtvrtinu zaznamenala 14 bodů a střelecky se k ní přidala Australanka Taylorová. Brňanky chybovaly v obraně, soupeřkám nechávaly hodně prostoru. Přesto stačily po zpřesnění koncovky ještě stáhnout hrozivě se zvyšující náskok.

Brno chtělo utkání zvrátit, Istanbul však lépe kombinoval

Jenže hned v úvodu druhé čtvrtiny se opět hráčky Fenerbahce prosadily mnohem jistější koncovkou, kterou podtrhly osmibodovou šňůrou. Brňanky zápolily s koncovkou, ztrácely míče i při rozehrávce. Své soupeřky výrazně předčily pouze v doskakování pod oběma koši, jenže převahu nezužitkovaly a po poločase už prohrávaly rozdílem třinácti bodů.

Ani po změně stran se nepodařilo brněnským hráčkám zastavit rozjeté soupeřky a případně zvrátit utkání. Vyzkoušely sice i zónovou obranu, ovšem basketbalistky Istanbulu pokračovaly v přesnější kombinační hře, lépe bránily a hlavně jim vycházelo zakončení. Střelecky se začalo vést nebezpečné Američance Powellové, v brněnském týmu se dařilo zejména oběma českým hráčkém Horákové s Vítečkovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články