Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalistky Brna prohrály v Bourges o 50 bodů

Bourges (Francie) - Basketbalistky IMOSu Brno vstoupily do Evropské ligy vysokou prohrou ve francouzském Bourges 38:88. Obměněný a nezkušený kádr českých vicemistryň vůbec nedokázal semifinalistovi posledních dvou ročníků vzdorovat.

Ilustrační foto

Brno po úvodním koši Američanky Smithové poprvé a naposledy v zápase vedlo. Přesněji zakončující hráčky Bourges následnou šňůrou 13 bodů daly utkání jednoznačný charakter. Kromě lepšího doskakování těžily z chyb soupeřek, které ztrácely lacině míče už při zakládání útočných akcí. Brněnské hráčky doplácely také na přílišný respekt ze soupeřek, který se nejvíce projevoval v koncovce.

Za úvodních 15 minut vstřelily pouze čtyři body a jejich úspěšnost v koncovce se v této části utkání pohybovala na hranici deseti procent. Teprve v závěru poločasu se částečně střelecky chytla Stejskalová, která za první poločas vstřelila sedm bodů.

Střelecké trápení Brňanek pokračovalo i po změně stran. Bourges další šňůrou 12 bodů získalo v 25. minutě náskok 51:11. Střeleckou mizérii na chvíli přerušila trojkou Křivánková. V závěrečné čtvrtině už Francouzky zvolnily a umožnily soupeřkám alespoň na chvíli herně srovnat krok. V poslední desetiminutovce dalo Brno 19 bodů, stejně jako za úvodní půlhodinu.

Celý zápas odehrál IMOS jen v sedmi. Kromě zraněné Tetemondové, která s týmem necestovala, zůstaly pouze na lavičce do počtu další dvě zraněné hráčky Beránková a Vojtíková.

Bourges Basket - BK IMOS Brno 88:38 (17:4, 39:11, 60:19)

Nejvíce bodů: Tolová 19, Salagnacová a Ciaková po 12 - Stejskalová a Ailiová po 9, Smithová 8. Fauly: 15:21. Trestné hody: 19/13 - 11/6. Trojky: 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články