Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Basketbalistky Brna porazili na úvod finále USK 78:66

Brno - Basketbalistky Gambrinusu Sika Brno vykročily úspěšně za obhajobou mistrovského titulu. V prvním finále play off porazily na domácí palubovce tým ZVVZ USK Praha 78:66. O vítězství ale musely Brňanky tvrdě bojovat, neboť navzdory slabšímu začátku se hráčky USK Praha po změně stran vzchopily a snížily dokonce na rozdíl pouhých tří bodů. Závěr však zvládly takticky lépe hrající basketbalistky Gambrinusu. Druhé utkání je na programu ve středu v Praze.

Z oboustranné počáteční nervozity se podstatně dříve oklepaly Brňanky. Zejména zásluhou Maigy-Baové, které vynikala nejen přesným zakončením, ale i pohlednými individuálními akcemi. Už po pěti minutách vedly domácí hráčky 12:6 a africká hvězda z toho zaznamenala osm bodů. První čtvrtina pokračovala ve stejném duchu a skončila výsledkem 24:12 pro domácí.

Trenéři USK Praha pozměnily taktiku, Whalenová místo kombinace volila samostatné průniky do brněnské obrany. Moravanky ale přesněji kombinovaly a celý úvodní poločas se také o poznání lépe prosazovaly v podkošových soubojích.

Vysokoškolačky zápas zdramatizovaly

Po změně stran vysokoškolačky zpřesnily střelbu a také zkvalitnily defenzívu. Zlepšení se odrazilo i na tom, že postupně stáhly náskok Brňanek na rozdíl pěti bodů. Změna ve skóre se projevila na vzrůstající nervozitě, která vygradovala neadekvátní reakcí trenéra Bobrovského na výrok rozhodčího.

Po problematickém faulu domácí Žirkové na Whalenovou, která proměnila tři ze čtyř trestných hodů a po následujícím vhazování USK ze strany ještě Maltsiová trojkou snížila ve 28. minutě na pouhý tříbodový rozdíl 53:50. Zápas dostal dramatický náboj, náznak zvratu ale koncentrovaně hrající brněnské basketbalistky nepřipustily. Více klidu do koncovky dodal i následný tříbodový koš Žirkové a po ní střela stejné bodové hodnoty z ruky Whitmoreové. Vysokoškolačky vsadily už jen na útočnou kartu, v obraně ale nechaly soupeřkám hodně prostoru. Brňanky chyby soupeřek využily k poklidnému závěru a jasnému vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články