Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Basketbalistky Brna podlehly v Moskvě Spartaku o 32 bodů

Vidnoje - Basketbalistky IMOSu Brno prohrály ve 4. kole Evropské ligy v Moskvě s favorizovaným Spartakem vysoko 63:95. České vicemistryně utrpěly druhou porážku ze tří utkání v soutěži, ruský klub naproti tomu vede skupinu A se čtyřmi výhrami.

Brňanky hrály bez kapitánky Horákové, jež onemocněla a do Ruska neodcestovala. První koš zápasu dala Pecková, ale bylo to také poslední vedení Brna. Už v prvním poločase nabral hostující tým Jana Bobrovského dvacetibodové manko, na debaklu nic nezměnila ani skutečnost, že nejlepší střelkyní zápasu byla brněnská Farhiya Abdiová s 24 body.

Zkušenější a herně vyzrálejší basketbalistky Spartaku měly hru neustále v moci. Hlavně v prvním poločase byl mezi oběma týmy diametrální rozdíl v úspěšnosti střelby. Zatímco Brňanky dosáhly na 37 procent, soupeř se mohl pyšnit 74 procenty. Podíl na tom měla agresivní obrana domácího týmu, který nenechával protihráčkám klid a prostor v koncovce.

Jan Bobrovský: "Podali jsme ustrašený výkon. Soupeř šel do utkání s mnohem větší chutí, rval se o každý míč. Musím ale poznamenat, že mají ve svém kádru dvanáct kvalitních hráček. Jejich hlavní síla je pod košem, kde jsme se velmi těžko prosazovali."

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a americká trenérka Spartaku Pokey Chatmanová dala postupně příležitost všem dvanácti hráčkám. Bobrovský zase zařadil na několik minut do hry rekonvalescentku Šujanovou. V závěrečné čtvrtině ruský tým ještě přidal na obrátkách a bez problémů dotáhl zápas k vysokému vítězství.

"Ale nepovažuji výsledek v žádném případě za výbuch. Mezi oběma celky je velký výkonnostní rozdíl. Nám chybí oproti soupeři více zkušeností," uvedl kouč Brna Bobrovský.

Spartak MO - BK Brno 95:63 (27:16, 51:31, 76:50)

Nejvíce bodů: Vieruová 15, Augustusová a Kuzinová po 11, Yacoubouová 10 - Abdiová 24, Pecková 11, Vlková, Kašpárková a Jurčenková po 6. Rozhodčí: Obrkněževič (Srb.), Michaelly (Izr.), Nituová (Rum.). Fauly: 19:15. Trestné hody: 16/13 - 20/16. Trojky: 6:3. Diváci: 1500.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články