Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky Brna podlehly doma Rivasu, rozhodne se v Madridu

Brno - Basketbalistky Frisco Sika Brno dnes prohrály ve druhém osmifinále Evropské ligy s Rivasem Madrid 64:67 a nevyužily po úterním vítězství ve Španělsku šanci na postup. V úvodní čtvrtině sice získaly české vicemistryně jedenáctibodový náskok, ale soupeř skóre otočil. O postupujícím se rozhodne ve středu v Madridu. Po absenci zraněných Kulichové a Žirkové potkala těsně před zápasem Brno další rána: Vítečkovou postihlo horečnaté onemocnění. Opora týmu sice do zápasu nastoupila, ale oslabení bylo na jejím výkonu patrné.

Rivas nastoupil po prohře s respektem, ale domácí basketbalistky dlouho nemohly chytit střelecký rytmus. Jejich produktivita v prvním poločase z dvoubodového území byla pouhých 24 procent. Hráčky Madridu si dlouho nepočínaly o mnoho lépe. Po sedmi minutách měly jednobodový náskok. V závěru první čtvrtiny na malou chvíli domácí basketbalistky prolomily hluché období a šňůrou deseti bodů získaly po deseti minutách slibný náskok 21:10.

Vidina postupu ale hned ve druhé čtvrtině vzala za své. Španělky zlepšily obranu, pohyb i agresivitu a domácí hráčky najednou nevěděly, co si mají počít. Často zakončovaly pod časovým tlakem nepřesně a míče se pouze odrážely od obroučky do pole. Výsledkem křečovité hry byla čtrnáctibodová šňůra soupeřek a obrat ve skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Frisco Sika Brno - Rivas Madrid

Po změně stran začaly Španělky atakovat už po ztrátě míče, přesněji kombinovaly a zpřesnily rozehrávku. Střelecky se prosazovaly zejména Dubljevičová a pivotka Langhorneová. Zlepšení jim vyneslo postupně až desetibodový náskok. Na hřišti se objevila vedle šesti stabilních brněnských opor ještě Stehlíková, která se blýskla tříbodovým košem.

Další rána potkala Brňanky devět minut před koncem, kdy po protestech dostala Škerovičová technickou chybu a musela předčasně do šatny. Ani pak domácí basketbalistky nerezignovaly. Čtyři minuty před koncem Vítečková svým prvním košem v zápase snížila na rozdíl pouhých dvou bodů. Hráčky Madridu ale v dramatické koncovce náskok udržely. Osm sekund před koncem mohla po trestném hodu Machové vyrovnat McWilliamsová, ale po doskoku netrefila koš.

Výsledky osmifinále Evropské ligy:

Frisco Sika Brno - Rivas Madrid 64:67 (21:10, 29:30, 46:51)

Nejvíce bodů: Bonnerová 27, Horáková 17, Škerovičová 6 - Langhorneová 19, Dubljevičová 16, Morenová 7. Rozhodčí: Koromilas (Řec.), Ganijev (Rus.), Denkovski (Mak.). Trestné hody: 30/23 - 18/14. Fauly: 15:26. Trojky: 5:5. Diváci: 1200. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články