Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky bez opor nestačily na Maďarsko

Karlovy Vary – Těsnou prohrou 70:71 skončilo přípravné utkání českých basketbalistek proti Maďarsku. Trenér Lubor Blažek při utkání nechal odpočívat klíčové opory týmu, za které naskočily hráčky širšího kádru, což bylo proti rozehraným Maďarkám znát. S klíčovými členkami týmu trenér počítá do dalších zápasů v sobotu proti Turecku a v neděli proti Austrálii.

Utkání Česko - Maďarsko
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Maďarky už za sebou mají měsíc přípravy a po turnaji míří do Běloruska na kvalifikaci o evropský šampionát. Jsou tak více rozehrané než Češky a na hřišti to bylo znát. Už po šesti minutách vedly Maďarky o sedm bodů. Pak zavelela k obratu Zohnová, se 13 body nejlepší česká střelkyně, která ještě do konce první čtvrtiny pomohla snížit na rozdíl jednoho bodu.

Ve druhé čtvrtině se dokonce Češky dostaly do vedení o pět bodů. Jenže pak přišla šestiminutovka, během které daly úřadující vicemistryně světa právě z karlovarské arény jen dva body a Maďarky utekly na jedenáct bodů. Nápor domácích přišel až čtyři minuty před koncem. I zásluhou trestných hodů manko snižovaly a půl minuty před koncem o bod vedly. Jenže 10 vteřin před sirénou rozhodla Hortiová, s 20 body nejlepší střelkyně zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Maďarsko

"Jsem rád, že jsme mohli do utkání pustit všechny hráčky, co máme v sestavě. Naším problémem byla obrana jedna na jednu. Tam si myslím, že Maďarsko získávalo rozhodující náskok," řekl trenér Blažek. "Jinak jsem rád, že jsme utkání za stavu o 14 bodů nepoložili a že jsme se pokusili o zvrat. Stačilo ubránit poslední útok a mohli jsme vyhrát. Ale tady nejde o vítězství, ale o to, abychom do hry dostali hodně hráček a utvořili tu dvanáctku, která na kvalifikaci má být. Tohle utkání nám v rozhodování hodně pomohlo," uvedl kouč, který po sobotním duelu s Tureckem zúží stávající kádr 18 hráček na 14 jmen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články