Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Basketbalistkám USK i Brna se před Eurocupem dařilo

Praha - Basketbalistky USK Praha v generálce na středeční start Evropské ligy zvítězily v domácí soutěži nad sesterským VŠ Praha 75:53. Vyhrály i třinácté utkání v sezoně a vedou tabulku. Před vstupem do evropské soutěže uspěl také IMOS Brno, který vyhrál nad DSK Basketball 77:56 a připsal si sedmé vítězství po sobě.

Ilustrační foto
zdroj: Getty Images autor: Mark Dadswell

Hráčky VŠ Praha neměly proti mistryním k dispozici svou klíčovou pivotku Petru Reisingerovou, jež kvůli zranění nemohla zaútočit na střelecký rekord československého basketbalu, který drží s 6 709 body Milena Jindrová. Reisingerová zaostává o pouhé tři body, tentokrát ale žádný přidat nemohla.

USK měl pod košem výraznou převahu, kterou se mu však kvůli vlastním chybám a aktivní obraně domácích nedařilo využívat podle představ. Přesto už v první čtvrtině bylo rozhodnuto. Za stavu 11:11 se Vítečková s Vaughnovou samy postaraly o šňůru 17:0, která zlomila odpor domácích.

Poté už USK hlavně šetřil síly na Euroligu. Výsledkem bylo druhé nejnižší vítězství v sezoně. Vyrovnanější zápas než VŠ sehrál s USK v tomto ročníku už jen IMOS Brno, který prohrál 48:68. Nejlepší střelkyní zápasu byla s 22 body Vaughnová.

IMOS rozhodl v Nymburce zápas s DSK už v prvním poločase, po němž vedl o 21 bodů. Ve druhé polovině utkání už brněnský favorit svůj náskok nenavýšil. "Potýkáme se delší dobu s tím, že nehrajeme všechny čtvrtiny stejně. Ve druhé půlce vždy polevíme, což nepustí na hřiště mladší hráčky," uvedl trenér Jan Bobrovský. Brno vstoupí do Euroligy ve středu na hřišti maďarské Šoproně, USK čeká na úvod Novi Záhřeb.

Basketbalová liga žen - 13. kolo:

DSK Basketball - IMOS Brno 56:77 (9:20, 22:43, 40:60) Nejvíce bodů: Rybová 12, Bortelová a Rolleová po 10 - Hanušová 23, Keyová 14, Jalčová 13, Jurčenková 10.

VŠ Praha - USK Praha 53:75 (13:28, 23:42, 36:55) Nejvíce bodů: Traceyová 14, Matulková 12, Kar. Elhotová 11 - Vaughnová 22, Vítečková 13, Kat. Elhotová 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články