Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalistkám KP Brno se postup v Eurocupu vzdaluje, nevedlo se ani Žabinám

Basketbalistky KP Brno prohrály ve 4. kole Evropského poháru v Tarbes 56:73. Na kontě mají jednu výhru ve skupině L a postup do play-off druhé nejvýznamnější klubové soutěže se jim vzdaluje. Jejich nejlepší hráčkou v dnešním utkání na jihu Francie byla Rebecca Aklová, autorka 10 bodů. Prohrály i Žabiny, a to v Belgii s týmem Castors Braine 65:81. Ve skupině K mají bilanci dvou vítězství a dvou porážek, což jim stále dává naději na postup. Nejlepší střelkyní brněnského týmu byla Američanka Bria Holmesová s 19 body.

V souběžně hraném duelu zdolal Villeneuve islandský Haukar suverénně 82:33. Oba francouzské týmy tak mají nakročeno k postupu do play-off. Brňanky budou s největší pravděpodobností bojovat o třetí místo ve skupině, z kterého postoupí čtyři ze šesti týmů Západní konference.

Neporažený tým skupiny L Tarbes, který v Brně vyhrál 55:49, v minulém týdnu posílila Renáta Březinová. Česká pivotka na jaře hrála právě v KP Brno, odkud odešla do tureckého Bellona Kayseri. Dlouholetá reprezentantka ale do dnešního utkání za svůj nový klub ještě nezasáhla.

Královopolským basketbalistkám chyběla kvůli nemoci nejzkušenější hráčka Michaela Stejskalová. V úvodu to sice nebylo znát, neboť svěřenkyně trenéra Dušana Medveckého vedly 10:6, pak se ale začala projevovat větší sehranost domácího výběru, kde hrála prim Tadičová, která přispěla k výhře 23 body a 13 doskoky.

Evropský pohár pokračuje za tři týdny. KP Brno bude bojovat o postupovou naději 24. listopadu doma s Villeneuve, s kterým venku prohrálo rozdílem 40 bodů.

Basketbalistky Žabin prohrály s Castors Braine o 16 bodů

Londýnské Lvice podlehly v domácím prostředí Rutroniku Keltern 61:68 a podobně jako Žabiny mají po čtyřech kolech vyrovnanou bilanci. Jejich vzájemný souboj 24. listopadu v Brně hodně napoví o postupových nadějích.

Žabinám úvod duelu nevyšel, v první čtvrtině špatně bránily a nedařila se jim ani střelba. Úvodní desetiminutovku prohrály rozdílem deseti bodů.

Brněnský prapor ale zvedla Holmesová. Po třech čtvrtinách stáhly Žabiny manko na čtyři body, belgický tým pod taktovkou Rakušanky Aislinn Königové, autorky 30 bodů, však drama v závěru nepřipustil. Po výhře 75:58 v Brně porazil svěřenkyně trenéra Viktora Pruši i podruhé a nakročil k výhře ve skupině.

Výsledky:

Skupina K:

Castors Braine - Žabiny Brno 81:65 (22:12, 39:31, 57:53)

Nejvíce bodů: Königová 30, Dornstauderová 20, Mbakaová 11 - Holmesová 19, Stoupalová a Hamzová po 11.

London Lions - Rutronik Keltern 61:68

Skupina L:

Tarbes - KP Brno 73:56 (22:15, 38:27, 58:41)

Nejvíce bodů: Tadičová 23, Wojtová 14, Diarissová 12 - Aklová 10, Zohnová 9, Malíková a Kopecká po 8.

Villeneuve - Haukar 82:33

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články