Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistka Hanušová znovu posílí Žabiny Brno

Pivotka Alena Hanušová se po osmi letech vrací do kádru Žabin Brno. Zkušená jednatřicetiletá basketbalistka naposledy působila v mistrovském USK, kvůli zranění si ale v minulé sezoně příliš nezahrála. Brněnský klub, který letos ligové finále prohrál, o příchodu hráčky informoval na svém webu.

Alena Hanušová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Rodačka ze Sokolova přestoupila z Brna do USK Praha v roce 2014 a získala zde sedm českých titulů. Před sedmi lety dokonce s týmem oslavila triumf v Evropské lize. Předloni sice z USK odešla a během další sezony působila ve francouzském BLMA nebo tureckém Elazigu, poté se ale do Prahy vrátila.

Kvůli zánětu achilovky a operaci kolena však odehrála v minulém ročníku ŽBL jen 12 zápasů. "Po Vánocích jsem se nedokázala dostat zpátky do základní rotace týmu. Nechtěla jsem jenom sedět na lavičce a koukat na holky, jak hrají. Chci být platná hráčka," řekla Hanušová.

Nad nabídkou ze Žabin proto 191 centimetrů vysoká hráčka dlouho nepřemýšlela. "Vždycky se říká, že nejhorší je být zraněný, protože ten pak maká pětkrát tolik co ostatní. Ale mám motivaci k tomu, abych si mohla za Žabiny znovu zahrát," uvedla Hanušová.

V týmu by měla nahradit jiné podkošové hráčky Annu Jurčenkovou a Moniku Grigalauskytéovou, které odešly. Při jejím prvním angažmá v Brně ji vedl v letech 2009–2014 trenér Jan Bobrovský, nyní budou jejími kouči Viktor Pruša s asistentem Jakubem Gazdou.

"Viktor a Kuba jsou výborní trenéři. Propagují rychlý styl basketbalu. Nestaví hru na jednoho dva hráče a každý může být lídrem týmu. Také se mi líbí, že zapojují do hry mladé hráčky a nebojí se je poslat na hřiště, i když jsou vypjaté situace," uvedla Hanušová.

Účastnice olympijských her v roce 2012 a několika mistrovství Evropy se těší i na spolupráci s dalšími reprezentantkami Petrou Záplatovou, Eliškou Hamzovou a Natálií Stoupalovou.

"Ráda hraju s Peťou Záplatovou, se kterou se potkávám v nároďáku už od šestnácti. Eliška je zase mladá nadějná rozehrávačka. Myslím si, že když na sobě zapracuje, je to jedna z budoucností národního týmu. Naty Stoupalová to samé. Sedla jsem si s nimi lidsky i basketbalově, takže se na ně i ostatní těším," dodala Hanušová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články