Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Basketbalisté začali s přípravou na ME, Satoranský či Veselý přijedou později

Trutnov - České basketbalisty od začátku září čeká mistrovství Evropy a těžká skupina v čele s favorizovanou Litvou. Více než měsíc před začátkem šampionátu se česká reprezentace pod vedením izraelského trenéra Ronena Ginzburga sešla na soustředění v Trutnově. Mezi patnáctkou hráčů zatím chybějí největší opory Tomáš Satoranský a Jiří Veselý, kteří zatím regenerují po náročné klubové sezoně.

Kromě Veselého se Satoranským absentuje třeba i Pavel Pumprla, naopak nechybí zkušení veteráni Jiří Welsch a Luboš Bartoň. "Během týdne, maximálně deseti dnů bych měl být připravený na zápasy, samozřejmě na to, abych byl v úplné top formě, je zatím ještě brzo, ale doufám, že do září se do ní dostanu," přeje si Bartoň.

Do reprezentace se také poprvé probojoval děčínský rozehrávač Tomáš Vyoral, kterému skvěle vyšla ligová sezóna a do elitního výběru se dostal ze soustředění B-týmu. "Je to tady samozřejmě náročnější než v béčku, vždyť trénuju s nejlepšími hráči Česka. Jsem za to samozřejmě rád, ale je to velká dřina," přiznává Vyoral.

Reprezentace se připravuje v Trutnově na mistrovství Evropy, které startuje 5. září. Český tým čekají v základní skupině D, kterou hostí Riga, postupně Estonsko, Ukrajina, domací Lotyšsko, Belgie a na závěr největší favorit skupiny Litva. První přípravné utkání odehrají Ginzburgovi svěřenci tuto sobotu proti Polsku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články