Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Basketbalisté v přípravě podlehli v Hamburku Němcům. Satoranský se zranil

Čeští basketbalisté nestačili na turnaji v Hamburku na domácí výběr poměrem 90:101. V sobotu je na přípravném mítinku před kvalifikací na MS čeká zápas o třetí místo. Utkání s Němci pro zranění kotníku nedohrál Tomáš Satoranský. Za výhrou Německa stál s 26 body jediný hráč s platnou smlouvou v NBA Franz Wagner.

Dennis Schröder skóruje proti českým basketbalistům
zdroj: ČTK/DPA autor: Daniel Bockwoldt

První prohru týmu Ronena Ginzburga v přípravě na kvalifikaci MS ve Francii a doma s Maďarskem i následné zářijové ME, jehož jednu základní skupinu hostí pražská O2 arena, po výhrách na turnaji v Pardubicích nad Bulharskem (93:60) a Chorvatskem (95:83) neodvrátil ani 21 body kapitán Vojtěch Hruban.

"Každý, kdo se díval, viděl, že jsme zaostávali. Měli jsme problémy, oni byli vyšší, pozičnější. My jsme se s tím nebyli schopní vypořádávat, řekněme, první tři čtvrtky a až čtvrtá čtvrtina se srovnala. Sice to bylo o jedenáct, ale upřímně ten zápas měl být o víc," řekl český pivot Ondřej Balvín.

Mimo českou soupisku zůstali z čtrnáctičlenného kádru Vít Krejčí, který už nenastoupil kvůli drobnému svalovému zranění v neděli v Pardubicích proti Chorvatsku, a Viktor Půlpán.

Češi díky košům Martina Kříže, Satoranského, úspěšným šestkám Jana Veselého a dalším přesným zakončením Kříže a Satoranského pětkrát v úvodu odskočili do náskoku. Domácí nejdříve kontrovali koši hráčů se zkušenostmi z NBA - dvakrát se trefil Franz Wagner a trojku dal Dennis Schröder, který je po posledním angažmá v Houstonu volným hráčem. K nim se přidal Jonas Wohlfarth-Bottermann.

Díky čtyřem bodům Tomáše Kyzlinka vedl Ginzburgův tým 14:9, ale Němci také šestibodovou šňůrou díky trojkám Franze Wagnera šli potřetí v utkání do vedení. Přesnou mušku z dálky měli na druhé straně Hruban a Martin Peterka a díky jednomu proměněnému trestnému hodu Ondřeje Balvína vedli Češi po první čtvrtině 21:20.

Na startu druhé desetiminutovky ještě na trefu Maoda Loa odpověděl David Jelínek, ale stav 23:22 byl posledním náskokem Ginzburgova výběru v utkání. Následnou pasáž ovládli domácí 14:1, po dvou trojkách v ní dali Andreas Obst a Lo a byl z toho náskok o 12 bodů.

Jaromír Bohačík, Hruban a Balvín jen vzápětí stáhli na 30:36, ale Němci se pak opakovaně vrátili do dvouciferného náskoku. Činil se především Franz Wagner s 15 body za poločas, v kterém drželi už počtvrté v zápase vedení o 12 bodů.

Hned po 12 sekundách druhého poločasu zůstal po souboji pod německým košem ležet na palubovce Satoranský a s pochroumanou pravou nohou odkulhal do šatny.

"Jedná se o výron kotníku, to je jediné, co víme. Tomáše jsme poslali do nemocnice a čekáme na kontrolní snímek. V této fázi je těžké něco predikovat. Ukáže se, jak to bude natékat. Troufnu si říct, že je vyloučené, že by hrál proti Itálii," prohlásil manažer českého týmu Michal Šob.

Následně Johannes Voigtmann trojkou posunul hranici největšího náskoku v utkání na 15 bodů, na který Němce pak opakovaně poslali i Schröder a Franz Wagner.

Jelínkovy dvě šestky a Bohačíkova trojka zajistily snížení na 58:68. Český tým, hrající i bez vyfaulovaného Kyzlinka, pak ale v závěrečné čtvrtině ztrácel opět 15 bodů. Pět osobních chyb si připsal i Ondřej Sehnal a do hry se poprvé v přípravě dostal Lukáš Palyza. Na konci snížili manko trojkami Hruban a Jelínek.

"My se teď nemůžeme dívat na skóre, spíš se musíme podívat na to, co jsme udělali špatně. Dnes tam bylo hodně věcí, co jsme nezvládli. Pořád je to příprava, zkouší se různé věci, takže se od toho musíme odrazit a hlavně, aby byl v pořádku Tomáš," doufal Balvín, že Satoranského zranění nebude vážnější.

Přípravný turnaj basketbalistů v Hamburku:

Německo - Česko 101:90 (20:21, 56:44, 75:62)
Nejvíce bodů Německa:
F. Wagner 26, Schröder 16, Lo, Thiemann oba 13. Sestava ČR: J. Bohačík 12, Kyzlink 7, Kříž 6, Veselý 6, Satoranský 4 - Hruban 21, Balvín 13, Jelínek 9, Auda 6, Peterka 6, Sehnal, Palyza. Fauly: 23:25. Trestné hody: 26/22 - 23/19. Trojky: 13:7. Doskoky: 39:29.

Srbsko - Itálie 90:86 (44:53).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články