Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Basketbalisté USK po třech letech dobyli Děčín a posunuli se před Opavu

Děčín – Překvapivé vítězství 69:61 si na palubovce Děčína připsal USK, který na hřišti Severočechů vyhrál po dlouhých třech letech. Zároveň se Pražané letos stali teprve druhým týmem po Nymburku, který si v Děčíně připsal vítězství. V tabulce skupiny A1 se Pražané posunuli na čtvrté místo o bod před Opavu. 

Strůjcem vítězství byl Jaromír Bohačík, autor 18 bodů a 13 doskoků, takzvaný double double za 11 bodů a stejný počet doskočených míčů si připsal Pavel Grunt. Doskakování bylo jedním z klíčových ukazatelů zápasu, hosté tuto statistiku ovládli v poměru 43:25. Děčín zápas odehrál bez nemocného klíčového rozehrávače Tomáše Vyorala.

"Byl to boj o každý milimetr na hřišti, ale nejdůležitější bylo, že jsme byli celou dobu konzistentní v obraně. V útoku to bylo nahoru dolů, tam jsme nebyli tak dobří, ale obrana nás podržela v zápase," pochvaloval si trenér USK Mirsad Alilovič.

Jeho protějšek Pavel Budínský žehral na mizernou střelbu. "Našich 61 bodů je málo, v útoku to drhne. Někteří hráči spolu špatně spolupracují a střelci nedávají volné střely. A USK měl v poločase deset útočných doskoků, a to i z pozic menších hráčů, pro což nemám pochopení," zlobil se Budínský.

Děčín doma dosud nestačil jen dvakrát na mistrovský Nymburk, z toho jednou až po prodloužení. Nyní ale prohrál potřetí za sebou a už se bude spíše soustředit na udržení třetího místa než na útok na druhé Pardubice. Za těmi zaostává o dva body a má odehráno o dva zápasy víc. USK na Děčín ztrácí tři body a má naopak zápas k dobru.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 4. kolo nadstavby

Skupina A1

Děčín - USK Praha 61:69 (16:18, 31:36, 46:53) Nevíce bodů: P. Houška 18, Krakovič a Palyza po 8 - J. Bohačík 18, Madsen 12, Grunt a Michal Mareš po 11. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články