Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Basketbalisté touží v duelu s Japonskem prolomit sérii proher

Brno - Ukončit sérii čtyř proher se pokusí čeští basketbalisté v Brně, kde v přípravě před mistrovstvím Evropy nastoupí proti Japonsku. Domácí tým se představí v nejsilnějším složení, trenér Ronen Ginzburg bude mít k dispozici už i Pavla Pumprlu. Utkání ČR - Japonsko sledujte živě na ČT sport a našem webu od 17:25.

Sport
zdroj: ČT4

V přípravě na vrchol sezony čeští basketbalisté zatím odehráli od začátku srpna čtyři utkání. V Polsku prohráli 52:70 a 64:65, stejný počet porážek utrpěli i v Německu (61:68 a 68:75).

"V přípravě nejsou vítězství tak důležitá. Jistě, jsou vždy příjemná. Hlavně jde o to, aby se naše hra nějak vyvíjela. Před domácím publikem musíme vyhrát," uvedl na stránkách basketbalové federace křídelní útočník Vojtěch Hruban, který považuje momentálně za problém reprezentačního týmu doskok.

Součástí jediného přípravného zápasu na domácí půdě bude od 10:00 na brněnském náměstí Svobody představení oficiálního maskota mistrovství Evropy Frankieho, který dovezl na ukázku i trofej pro evropského šampiona.

"Nedokážeme hrát celý zápas ve stejné herní pohodě v útoku. Obrana kromě jedné čtvrtiny sem tam relativně funguje. Útok nám ještě hapruje. Neproměňujeme volné střely a měli jsme úseky s hluchými minutami, kdy jsme nedokázali dát koš," popsal Hruban.

Je nám líto, video expirovalo.
Po čtyřech porážkách chtějí uspět. Basketbalisty v přípravě čeká Japonsko

Ve světovém žebříčku basketbalových reprezentací patří Japonsku 47. místo, o dvě příčky za ním je česká reprezentace. Japonci už budují tým pro olympijské hry 2020 v Tokiu. V sobotu v rámci evropského turné porazili ve Vídni Rakousko 74:70.

"Zatím toho o Japoncích moc nevíme. Budeme se snažit v jediném domácím zápase zahrát co nejlépe. Naším cílem je dosáhnout na první vítězství v přípravě," řekl pivot Patrik Auda. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články