Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Basketbalisté Svitav vítězí i po Novém roce, tentokrát porazili Ústí

Úspěšnou prosincovou sérii prodloužili i po Novém roce. Basketbalisté Svitav totiž v 17. ligovém kole zdolali 83:72 Ústí nad Labem a po čtvrtém triumfu za sebou jsou v tabulce osmí jen těsně za zmíněným soupeřem.

Basketbalisté Svitav
zdroj: Instagram - Tuři Svitavy

Svitavy doma oplatily Slunetě listopadovou porážku o dva body z Ústí. Táhnul je zejména kapitán Roman Marko, jenž si i díky pěti úspěšným trojkám připsal 21 bodů, které doplnil osmi asistencemi. V dresu poražených, kterým chyběli zranění Michal Šotnar a Spencer Svejcar, nastřílel 20 bodů Lamb Autrey.

Domácí trenér Lukáš Pivoda byl rád za vítězství, ale svěřence i kritizoval. "V obraně nás hlavně tížila obrana jeden na jednoho, kdy jsme nestíhali na nohách Autereyho a Hanese. V útoku nás srážela naše hloupost. Udělali jsme snad 20 ztrát a z toho minimálně polovina byla úplně nesmyslných," řekl Pivoda, jehož tým bude chtít natáhnout sérii v sobotu v Hradci Králové. "Budeme se snažit hrát lépe, protože tento výkon by na vítězství nestačil," dodal.

Ústí si připsalo třetí porážku za sebou a jeho trenér Antonín Pištecký viděl mezi týmy dva hlavní rozdíly. "První věc je provedení samotných fragmentů útoku, kdy byly totožné situace na obou stranách, ale domácí mají kvalitu, a to provedení bylo trošku lepší. V basketu to stačí k tomu, aby se objevila otevřená střela. A tím se dostáváme k druhému důvodu, proč jsme prohráli. Je to střelecká úspěšnost domácích. Pálili s vysokou úspěšností za tři body a to je znát," konstatoval kouč Slunety, jež bude v sobotu hostit čtvrtý Kolín.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 17. kolo:

Svitavy - Ústí nad Labem 83:72 (22:20, 46:36, 62:55)
Nejvíce bodů:
Marko 21, Svoboda 17, Bujnoch a Dragoun po 11 - Autrey 20, Pecka 18, Hanes 15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články