Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté sehrají kvalifikaci na ME v Nymburce

Praha - Čeští basketbalisté budou mít při srpnové kvalifikaci o mistrovství Evropy 2015 domácí prostředí v Nymburce, kde odehrají všechny tři zápasy s Gruzií, Maďarskem a Portugalskem. Vedení týmu sice uvažovalo o Brnu, ale okolnosti nakonec rozhodly pro halu, kterou dobře zná většina hráčů i nový reprezentační trenér Ronen Ginzburg.

"Variant bylo více, přemýšleli jsme o Opavě a hlavně Brnu. Problémem však byl předpis, že se zápasy musí hrát do 100 kilometrů od mezinárodního letiště. V Brně by to splňovalo letiště ve Vídni, ale v hale Vodová jsme se zase tloukli s juniorským šampionátem volejbalistů," řekl manažer národního týmu Michal Šob. Nakonec volba padla na Nymburk. "Mají tam zkušenosti s organizací mezinárodních zápasů. Hala odpovídá i kapacitně našim představám, aby se vytvořila bouřlivá kulisa. Mělo by být k dispozici 1 400 míst. Podle nás je to lepší varianta, než mít z půlky zaplněnou velkou arénu," dodal Šob.

Nymburk bude útočištěm národního týmu také během přípravy na kvalifikaci. Trenér Ginzburg se rozhodl dát šanci bojovat o konečnou nominaci více hráčům, proto ve druhé polovině června vybere "B" tým, v němž hráči budou usilovat o zařazení do "A" týmu, který společně bude trénovat od začátku července. "Myslím si, že je víc hráčů, kteří si zaslouží šanci. Do B týmu mám v plánu pozvat tak 10 či 11 hráčů. Měl by mezi nimi být například Patrik Auda hrající na univerzitě v Americe, jinak hlavně hráči z české ligy. V červenci už bych chtěl pracovat maximálně se 14 hráči," řekl Ginzburg.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace odehraje srpnovou kvalifikaci v Nymburce

"Béčko" se utká dvakrát se Slovenskem a dvakrát s reprezentací do 20 let, pro kterou to bude generálka na mistrovství Evropy. "A" tým vyzve postupně Rakousko, dvakrát Polsko a představí se na turnaji v Krasnodaru, kde bude mít za soupeře dva výběry Ruska či Belgii a Izrael. Přípravu pak završí dvojutkáním s Nizozemskem. Ginzburg již má kompletní i realizační tým. Pomáhat mu budou svitavský kouč Lubomír Růžička, který byl již asistentem u slovenské reprezentace, a bývalý reprezentant Pavel Beneš, který trénuje juniory Nymburku. Vedoucím týmu bude hráč Prostějova Radek Nečas, jenž pod Ginzburgem hrával v Nymburce.

Ginzburg momentálně jezdí za jednotlivými reprezentanty. Již byl za Janem Veselým a Patrikem Audou v zámoří, minulý víkend byl za Tomášem Satoranským a Ondřejem Balvínem v Seville. Nyní se chystá znovu do Španělska na zápas, v němž proti sobě nastoupí Luboš Bartoň s Pavlem Pumprlou. "Jsem se setkáními s hráči velmi spokojený. Nadchnul mě přístup Tomáše Satoranského, který má národní tým opravdu rád a chce moc hrát. S takovým přístupem od hráčů můžeme dosáhnout čehokoli," uvedl izraelský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články