Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Basketbalisté se opět vrátili na vítěznou vlnu. Poklidnou výhru nad Maďarskem řídil Satoranský

Po jasné porážce s domácími Němci (87:68) čeští basketbalisté zabrali. VTG Supercup v Hamburku zakončili vítězstvím proti Maďarům o dvacet bodů 103:83 a úspěch jim zajistil druhou příčku na turnaji. Sedmnácti body se blýskl Tomáš Satoranský. Z prvenství se radují Němci, kteří zdolali Polsko 92:84. Češi vyhráli pátý ze šesti zápasů před mistrovstvím světa v Číně.

Do utkání nezasáhl kvůli bolavým zádům Patrik Auda, který se s týmem ještě rozcvičoval. Ve 13. minutě navíc musel odstoupit ze hry kapitán Pavel Pumrpla, který ledoval zraněný kotník na pravé noze.

"Patrik měl problémy se zády a doufám, že to bude v pořádku. Ale ještě nevím, jak na tom přesně jsou. Pumpy hrál skvěle včera i dneska v defenzivě, dodává nám tam hodně energie. Není to sice takový střelec, ale v obraně je hodně důležitý. Pokud by nebyli fit, měli bychom velký problém," řekl trenér českého týmu Ronen Ginzburg.

Maďaři v přímém souboji o druhé místo na turnaji hned v úvodu utekli na rozdíl pěti bodů, ve čtvrté minutě sice Češi po trojce Satoranského poprvé vedli 9:7, ale Maďaři odpověděli devítibodovou šňůrou. O to se postaral třemi trojkami za sebou Filipovity, autor do té doby 14 ze 16 bodů Maďarů. Češi v první čtvrtině museli stahovat i osmibodovou ztrátu, což se jim podařilo. Střelecky byl při chuti především Satoranský s 13 body.

Ve druhé části Češi už většinou vedli. Při jedenáctibodové šňůře, kterou zařídili především trojkami Schilb, Peterka a Šiřina, vedli ve 24. minutě 40:30. Hlavně Filipovity s Goversem se ale postarali o to, že Maďaři stáhli manko a po poločase po Ferenczově trojce vedli.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi výhrou nad Maďary vybojovali druhé místo v Hamburku

"Maďaři, kterým v zápase ani v celém turnaji o nic nešlo, pálili ze všech pozic a padalo jim to s velkou úspěšností. My jsme naopak v obraně hráli trochu vlažně. To jsme si také v poločase v šatně řekli. I když obrana ve druhé části nebyla to, co bychom si představovali, trochu jsme na ní zapracovali. Pořád je co zlepšovat," uvedl rozehrávač Jakub Šiřina.

Především Hrubanových devět bodů za necelé tři minuty vedlo k definitivnímu obratu skóre na českou stranu a ve 29. minutě měl Ginzburgův tým i po akci Krejčího už náskok 14 bodů.

V průběhu závěrečné čtvrtiny se vyšplhal až na dvacet bodů a Češi v přípravě dosáhli i na trojciferné skóre. Dvojcifernou bilanci mělo nakonec pět českých střelců - vedle Satoranského také Bohačík s Křížem (oba 14) a Hruban s Schilbem (oba 13).

"V ofenzivě jsme hráli dobře, ale v defenzivě to opět nebylo dobré. Máme s tím problémy, nedaří se nám to zatím vyladit. Jsem potěšený z výkonu některých hráčů a je dobře, že jsme vyhráli," doplnil Ginzburg.

Po druhém ze tří přípravných turnajů se tým kouče Ronena Ginzburga v pondělí vrátí do Prahy a ve středu odletí do Soulu. Tam bude hrát v generálce na šampionát od 24. do 27. srpna s Angolou, Koreou a Litvou. Do MS český tým vstoupí 1. září v Šanghaji zápasem s USA, vítězem posledních dvou MS. O dva dny později čeká Ginzburgův tým Japonsko a 5. září nastoupí proti Turecku.

Basketbalový turnaj mužů VTG Supercup v Hamburku:

ČR - Maďarsko 103:83 (25:25, 47:46, 75:63)

Nejvíce bodů: Satoranský 17, Bohačík, Kříž oba 14 - Filipovity 19, Govers 18, Pongó 15. Fauly: 16:24. Trestné hody: 27/18 - 13/16. Trojky: 17:15. Doskoky: 35:25.

Německo - Polsko 92:84 (20:26, 36:44, 61:62).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články