Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté půjdou na Černou Horu bez Hrubana a Kříže

Dva hráči budou scházet basketbalové reprezentaci v nedělním závěrečném utkání neúspěšné kvalifikace mistrovství světa v Černé Hoře. Tým bude postrádat kapitána Vojtěcha Hrubana a pivota Martina Kříže. Hruban podle původní dohody odehrál jen čtvrteční utkání s Francií (59:72). Kříže, který také v Pardubicích hrál, vyřadila nemoc. Další komplikace už byla technická – porouchaný autobus – takže tým musel na letiště do Vídně jet auty. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport Plus.

"Dohoda s Vojtou Hrubanem byla od začátku taková, že se připojí pouze na domácí utkání. Tak to s ním bylo řešeno a komunikováno od začátku, takže všichni počítali s tím, že pokud se nestane nějaký průšvih, tak do Černé Hory nepocestuje," řekl ČTK marketingový ředitel České basketbalové federace Martin Peterka.

"U Martina Kříže se po včerejším zápase projevila nějaká začínající viróza. Tak vzhledem k tomu, že v nominaci zbývalo třináct hráčů, jsme se rozhodli, že zůstane doma a doléčí se," dodal Peterka.

Z původní nominace vypadli i Ondřej Sehnal s Martinem Peterkou a z kádru ze zářijového EuroBasketu v Praze a Berlíně zbylo už jen trio hráčů: Patrik Auda, Ondřej Balvín a Tomáš Kyzlink. Ginzburg bude mít k dispozici přesně dvanáctku hráčů, která se vejde na zápasovou soupisku. Proti Francii se na ni nedostali Luboš Kovář a Ondřej Švec.

Dvaadvacetičlenná výprava s dvanácti hráči měla odjet v 7:00 od pardubické Enteria areny, ale kvůli poruše autobusu se po necelé hodině vydala na cestu auty. "Autobus měl bohužel těsně před odjezdem poruchu dveří a museli jsme zvolit náhradní variantu, abychom stihli odlet z Vídně," řekl vedoucí týmu Jan Havlas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články