Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Basketbalisté Prostějova přehráli Svitavy 87:67

Svitavy - Basketbalisté Prostějova po dvou porážkách v NBL a poháru navázali na dvě vítězství nad Svitavami z první poloviny sezony a na jejich palubovce vyhráli 87:67. Domácí se nevzchopili z aktuální série porážek, naposledy předtím padli s Pardubicemi výrazným poměrem 112:68. Úspěšnost střelby navíc spadla u Svitav pod 40 procent.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Svitavy - Prostějov

Křídelník Svitav Tomáš Teplý byl autorem prvního koše, pohříchu to bylo naposledy, kdy domácí Tuři vedli. Favorit si v zápase 29. kola NBL postupně budoval náskok, v poločase vedl o devět bodů, hlavně zásluhou přesnější střelby za tři body.

Exhibiční smeč Davida Šteffla stylově uzavřela klíčovou třetí čtvrtinu, kterou hostující Orli ovládli 29:11. Tuři sice v posledním dějství zmírnili ztrátu, i tak ale prohráli jednoznačným rozdílem. Prostějov bez větších potíží zvítězil na palubovce Svitav 87:67.

Týmu Svitav chyběl Jan Špaček, suspendovaný po bitce v minulém zápase s Pardubicemi. "Víme, že se tady nehraje dobře, ale dokázali jsme udržet koncentraci a soupeře jsme předčili i na doskoku. Postupem času se projevila i větší možnost rotace hráčů," řekl prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články