Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisté Prostějova porazili Kubaň o jediný bod

Prostějov - Prostějovští basketbalisté udrželi naději na postup z osmifinálové skupiny L Vyzývacího poháru. Po dvou porážkách dnes doma překvapivě zdolali favorizovaný Lokomotiv Kubaň 67:66 a stejně jako ruský soupeř mají na kontě jedno vítězství a dvě prohry. Domácí v ofenzivě táhl Lawrence s 19 body. Lokomotivu nepomohl ani další skvělý výkon Američana Masseye, který zaznamenal 23 bodů.

Svěřenci trenéra Petera Bálinta nezačali utkání dobře, ale menší ztrátu rychle dohnali a až do závěru třetí části byl duel vyrovnaný. Do čtvrté čtvrtiny si Kubaň vybojoval náskok osmi bodů, který držel ještě čtyři minuty před koncem.

Na straně Prostějova však zaveleli k obratu hlavní opory Lawrence a Veikalas a společnými silami otočili minutu před koncem skóre na 66:64. Rusové sice ještě vyrovnali, ovšem v poslední sekundě byl faulován Lawrence a proměněným trestným hodem rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání BK Prostějov - Lokomotiv Kubaň

BK Prostějov - Lokomotiv Kubaň 67:66 (10:13, 33:29, 44:52)

Nejvíce bodů: Lawrence 19, Veikalas 16, Gadri 11 - Massey 23, Wilkinson, Surovcev 9. Trestné hody: 21/17 - 13/8. Fauly: 16:24. Trojky: 6:2.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články