Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisté prohráli v přípravě na ME o 13 bodů v Belgii

Ostende - Čeští basketbalisté prohráli v prvním ze dvou přípravných duelů s Belgií v Ostende 59:72. Odveta, jež bude pro svěřence trenéra Pavla Budínského generálkou na zářijové mistrovství Evropy, je na programu v Belgii ve čtvrtek.

Čeští basketbalisté
zdroj: ČT24

Domácím vyšel lépe úvod zápasu. Během první desetiminutovky nastříleli čtyři trojky a vybudovali si osmibodový náskok. Ve druhé čtvrtině Češi začali lépe bránit, diktovali tempo hry a zejména díky rychlým protiútokům získali poločasové vedení 36:33. Trenér Budínský v první půli často měnil sestavu a na pět minut se na hřiště dostal i navrátilec po zranění Petr Benda nebo Jakub Kudláček.

Ve druhém poločase se český ofenzivní stroj zadrhl. Čechům se nedařila střelba ani z vyložených pozic, navíc měli vysoký počet ztrát. Domácí si i díky své fyzické hře získali převahu a zvýšili až na konečný rozdíl 13 bodů.

"Z výsledku jsem zklamaný. Byl to ale zápas, který nám ukázal naše slabiny jak mentální, dovednostní, tak i fyzické. Druhý poločas byl nejhorším ofenzivním představením, co jsme předvedli. Zahodili jsme i ty nejvyloženější šance a do naší hry se dostala křeč a frustrace. Ta společně s vysokým počtem 23 ztrát byla důvodem, proč jsme prohráli," uvedl trenér Budínský.

Belgie - Česko 72:59 (25:17, 33:36, 56:46)

Body: De Zeeuw 19, Hervelle 11 - Veselý 13, Bartoň 12, Pumprla 8, Satoranský 7, Welsch a Houška po 5, Kudláček 4, Hruban 3, Benda 2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články