Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisté porazili Bělorusko a blíží se účasti na Euru

Chomutov - Čeští basketbalisté dál drží v kvalifikaci o mistrovství Evropy postupové místo, čtvrtou výhru z pěti zápasů si připsali dnes v Chomutově, kde porazili Bělorusko 79:72. I když byli papírovými favority, na výhru se dost nadřeli a museli smazávat až jedenáctibodové manko. Další zápas je čeká v neděli v Itálii.

Česko - Bělorusko
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Zatímco Češi mají letos pořád mladý tým, Bělorusové sázejí na zkušenost, hned pět ze dvanácti hráčů se narodilo v 70. letech minulého století. Sázeli na rychlé, sehrané kombinace, zakončené střelbou trojek. A obzvlášť v první čtvrtině jim to vycházelo náramně - z pěti pokusů proměnili čtyři trojky a v jednu chvíli vedli až o 11 bodů. A na Čechy naopak zbylo jen rvaní se pod košem o střelbu zblízka. A ani to jim v úvodu moc nevycházelo. "Soupeř nás nekompromisně trestal za chyby, nasázel nám takhle 25 bodů, zatímco my jsme vepředu jen těžko dostávali míč tam, kam jsme chtěli," řekl trenér Pavel Budínský. Zlepšila to až druhá čtvrtina, v níž čeští reprezentanti začali ukrajovat z náskoku a zhruba v poločase se zase začalo skóre přelévat.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Bělorusko

Vyrovnaný zápas s důraznými obranami a spoustou nervozity pod koši se začal lámat až ve třetí čtvrtině. Obrat domácího týmu nastartoval jeden z mála třicátníků v sestavě Luboš Bartoň, který v rychlém sledu předvedl dvě trojky, navíc jednu s faulem.

Češi se od té doby usadili ve vedení a v poslední čtvrtině vedli několikrát až o sedm bodů, ale strachovat se o výsledek museli až do samého konce. Jistotu získali až pár minut před koncem, kdy Bělorusům už odcházela střelba a prostor pod oběma koši ovládl výborný český doskok.

Česko - Bělorusko 79:72 (16:25, 31:35, 57:51)

Nejvíce bodů: Bartoň 23, Benda 18, Satoranský 11, Houška 10 - Parachovskij 15, Kudravcev a Uljanko po 12, Koršuk 11, Meščerjakov 10. Rozhodčí: Dozai (Chorv.), Mažič (Mak.), Kralj (Bos.). Trestné hody: 11/16 - 13/23. Fauly: 21:21. Trojky: 6:9.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články