Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Basketbalisté Ostravy dál stíhají Nymburk, Ústí znovu prohrálo

Praha - Basketbalisté Ostravy se dál drží v lize těsně za vedoucím Nymburkem. V šestém kole zvítězili na hřišti Jindřichova Hradce 85:70 a na obhájce titulu ztrácejí jen bod. Ani na šestý pokus se nepovedlo vyhrát Ústí nad Labem, které na palubovce USK Praha podlehlo 56:67. Vysokoškoláci jsou čtvrtí se stejným bodovým ziskem jako Kolín, který porazil Levice 90:81.

Mattoni NBL
zdroj: isifa/VLP autor: Pavel Dostál

Ostrava vedla v poločase na půdě ligového nováčka jen o čtyři body, ale pak zpevnila obranu a za osm a půl minuty umožnila soupeři vstřelit jen osm bodů. Hosté naopak své šance proměňovali a výsledkem byl šestnáctibodový náskok. V závěru Jihočeši vedení Tomancem, který zaznamenal 24 bodů a 12 doskoků, snížili na rozdíl deseti bodů, Ostravané však koncovku měli ve své režii.

Hráči Ústí nad Labem na Folimance výborně začali a vedli 10:0. Ještě na začátku poslední čtvrtiny se povedlo hostům dostat do vedení o jeden bod, nakonec ale závěrečnou část prohráli 6:15.

Svěřenci Kennetha Scalabroniho si tak udrželi domácí neporazitelnost a spravili si chuť po středeční prohře v Ostravě. "Začali jsme pomalu a nemohli jsme se prosadit. Hlavy jsme ale nechali nahoře a vrátili se do utkání. Měli jsme několik příležitostí odskočit. Ukázalo se, že pokud hrajeme proti fyzičtějším soupeřům, nebude to pro nás vůbec nic jednoduchého," řekl Scalabroni.

"Mrzí mě, že jsme prohráli, protože jsme výhře byli zase o kus blíž než v minulých zápasech," uvedl ústecký kouč Roman Bednář. "Uděláme několik chyb, ztratíme koncentraci a USK hned odskočí. My to pak pracně dotahujeme. Několikrát se nám to podařilo, ale v závěru už ne. Pokud takhle budeme hrát v každém následujícím utkání, tak to vítězství musí přijít," prohlásil.

Ústí vystřídalo na posledním místě Svitavy, které odehrály o zápas méně. Tuři si vyšlápli na Pardubice, které zdolali 97:85 a připsali si druhou výhru v sezoně.

Zápas Kolína s Levicemi přinesl vyrovnaný první poločas, po němž následovaly dvě zcela odlišné čtvrtiny. Třetí část domácí prohráli o deset bodů, pak ale předvedli velký zvrat. Závěrečnou desetiminutovku ovládli svěřenci Predraga Benáčka 28:11 a tím i celý zápas. K výhře Kolínu pomohlo i 33 proměněných trestných hodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články