Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalisté Opavy vzdorovali Nymburku marně, ten už slaví sedmnáctý titul

Favorit nepřipustil potíže, ale nadřel se. Basketbalisté Nymburku porazili ve finále play-off hráče Opavy i v její hale 108:89, sérii vyhráli 2:0 a mají sedmnáctý titul. Tuzemské lize vládne Nymburk už od roku 2004 a svoji nadvládu dokázal i tím, že v sezoně ztratil v lize jediný zápas.

V odvetě se basketbalisté Opavy pokusili o nemožné. V úvodu vedli až do stavu 11:9, pak se ale začal prosazovat zkušený soupeř. Neměl to však snadné a musel hrát pořád na maximum.

Ještě v polovině druhé čtvrtiny vedl Nymburk jen o dva body. Ale v poločase už to bylo o patnáct.

Ovšem hráči Opavy dřeli a třetí čtvrtinu zápasu vyhráli zejména zásluhou výborně hrajícího Šiřiny. Do poslední části hry šli se ztrátou devíti bodů 71:80 a hned v úvodu snížili na šest.

Jenže v řadách Nymburku to nevyvolalo nervozitu, ale přinutilo je dát do hry ještě víc a bez větších problémů si opět vypracovali náskok a zápas dotáhli do vítězného konce. Největší zásluhu na tom měli Američan Perwitt s 21 body a Palyza z osmnácti.

"Každý viděl, že to byl místy těžký zápas. Opava se vyhecovala k opravdovému finálovému výkonu a měla části, kdy trefovala úplně vše. Musím smeknout před naším týmem, protože jsme měli problémy s fauly a rotovali sestavou, přesto jsme v důležitých fázích dali koš, který jsme potřebovali. Jsme rádi, že jsme to ukončili v nejkratším možném termínu. Je to vrchol sezony a velmi si toho i po těch letech vážíme. Za každým titulem stojí spousta práce," řekl ČT Sport nymburský Lukáš Palyza, který byl druhým nejlepším střelcem zápasu.

Další nymburský tahoun Retin Obasohan, vyhlášený nejužitečnějším hráčem finálové série, dal 16 bodů. Za Opavu nastřádali po 13 bodech Jakub Šiřina a Filip Zbránek.

"Nymburk je kvalitní a zkušený mančaft. Pro nás byl hlavně důležitý domácí zápas, aby to neskočilo fiaskem a nedostali jsme rychtu jako před třemi lety. To se povedlo. Nevzdali jsme se a můžeme být na sebe pyšní," prohlásil Šiřina.

Finále play-off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:

Opava - Nymburk 89:108 (25:32, 41:56, 71:80)

Nejvíce bodů: Šiřina, Zbránek oba 13, Bohačík, Kouřil, Jurečka všichni 11 - Prewitt 21, Palyza 18, Obasohan 16. Fauly: 25:21. Trestné hody: 22/14 - 27/18. Trojky: 15:14. Doskoky: 31:44. Konečný stav série: 0:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články