Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Basketbalisté Opavy tápou, Nymburku podlehli o dva body

V repríze finále minulé sezony basketbalisté Opavy po velkém boji podlehli favorizovanému Nymburku těsně 79:81. Obhájce titulu tak vyhrál i jedenáctý zápas v soutěži. Slezané utrpěli v posledních sedmi ligových utkáních pátou porážkou a v tabulce jsou šestí.

Utkání Opava - Nymburk
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

Proti Nymburku nenastoupili zranění Rostislav Dragoun a Filip Zbránek ani nemocný Jakub Šiřina, přesto Opava dlouho živila naději na to, že se stane prvním přemožitelem středočeského týmu v tomto ligovém ročníku. Díky košům Radovana Kouřila snížila v závěru dvakrát na rozdíl dvou bodů, ale hosté výhru udrželi.

"Taková šance porazit Nymburk jako dnes není každý den. My jsme to bohužel nevyužili a začíná se nám vzdalovat první osmička. Mohli jsme si dnes bodově pomoci, ale nestalo se tak," posteskl si trenér Opavy Petr Czudek.

"Rozhodl výkon Eugena Lawrence, který nás chvílemi obcházel jako popelnice," vyzdvihl nejlepšího hráče zápasu, který k 22 bodům přidal šest asistencí a tři doskoky. O bod více dal v souboji dvou účastníků Ligy mistrů opavský Radim Klečka.

Slezanům se nepovedlo Nymburk porazit od loňského května. "Očekával jsem, že to bude těžký zápas. Opava hraje na domácí palubovce vždy nepříjemně. Byla to pro nás dobrá lekce, musíme hrát rychleji a tvrději. Jsem rád, že jsme vyhráli," řekl nymburský kouč Oren Ariel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články