Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Basketbalisté Oklahomy vyrovnali v sérii se San Antoniem na 2:2

Oklahoma City - Basketbalisté Oklahomy podruhé využili domácího prostředí a po výhře nad San Antoniem 109:103 vyrovnali stav finále Západní konference NBA na 2:2. Hlavním tahounem vítězného celku byl Kevin Durant s 36 body, z nichž 18 nastřílel v poslední čtvrtině. Série se nyní vrací do San Antonia, kde se páté utkání odehraje v noci na úterý.

San Antonio ve třetí části prohrávalo už o 15 bodů, ale ještě před začátkem poslední čtvrtiny dokázalo snížit na rozdíl pouhých dvou bodů. V závěrečné dvanáctiminutovce ale domácí přidali na obrátkách a zvítězili. Skvělý výkon v dresu Oklahomy předvedl vedle Duranta i španělský pivot Serge Ibaka, který trefil všech 11 pokusů z pole a nasázel 26 bodů.

"Všichni vysocí hráči domácích hráli neskutečně. Na jaké se to dostali bláznivé číslo? Dohromady trefili 22 z 25 pokusů z pole, že? Myslím, že normálně by se ani na tréninku bez obrany nešlo dostat na takovou úspěšnost," komentoval výkon podkošových hráčů Thunder trenér Spurs Gregg Popovich, jehož svěřenci do prvního utkání v Oklahomě drželi sérii 20 vítězství.

Díky výkonu pivotů Ibaky, Kendricka Perkinse a Nicka Collisona, kteří dohromady nastříleli 49 bodů, domácím nevadilo, že Russell Westbrook dal jen sedm bodů. Střelec třetího utkání Thabo Sefolosha tentokrát přispěl šesti body.

Za hosty nastřílel 21 bodů Tim Duncan, Kawhi Leonard přidal 17 bodů, ale Tony Parker se musel spokojit s 12 body. Manu Ginobili dal o bod více než Parker, ale šestkrát ztratil míč. Hráči Oklahomy si připsali 27 asistencí a na doskoky porazili Spurs 41:31. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články