Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Basketbalisté Nymburku v Eurocupu končí, Kazaň byla nad jejich síly

Praha – Cesta basketbalistů Nymburka Eurocupem končí před branami osmifinále. Středočeši před posledním utkání skupiny G proti Kazani živili naděje na postup, který jim mělo zajistit vítězství o 12 bodů nad favorizovaným soupeřem. K vytoužené výhře však měl od úvodních minut Nymburk daleko. Kazaň si po celý zápas udržovala sice těsný, ale přece jen několikabodový náskok, nakonec zvítězila 84:79 a zajistila si postup do play-off právě na úkor Nymburku. 

Utkání Nymburk - Kazaň
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Nymburk soutěž opouští po utkání se stejným soupeřem jako před rokem. Tehdy s Kazaní vypadl až v play-off a ruský celek následně došel až do finále. Tentokrát však český šampion věřil, že dokáže favorita porazit a vybojovat potřebné vítězství. Jenže Nymburku se nepovedl vstup do utkání.

Hráči působili nervózně, jen za první čtvrtinu ztratili sedm míčů a rychle prohrávali 8:19. Trojky Dariuse Washingtona a Chestera Simmonse je sice vrátily do hry, Nymburku se ale nedařilo navázat na kolektivní výkony z předchozích zápasů a v útoku se spíše trápili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalového utkání Nymburk - Kazaň

Naopak Kazaň táhl pivot D'or Fischer, který dal za první poločas 15 bodů. Přesto se Nymburku povedlo srovnat na 31:31 a vytvořit si šanci. Jenže Kazani vyšel závěr poločasu a šňůrou 9:0 vzala domácím vítr z plachet.

Nymburk se sice nevzdal a do druhé půle nastoupil se snahou o nápor, který táhl zejména Christian Burns, zkušená Kazaň však tak odrazila díky velmi dobře hrajícímu Keithovi Langfordovi. Navíc odskočila na rozdíl 13 bodů a v klidu si hlídala postupový výsledek. Domácí se v závěru ještě pokoušeli alespoň vybojovat prodloužení, které by jim dalo dalších pět minut na boj o potřebné skóre, ale ani to se nepovedlo.

Nymburk - Kazaň 79:84 (16:21, 31:38, 49:58) Nejvíce bodů: Simmons a Washington po 14, Burns a Benda po 12, Stutz 9 - Langford 22, Fischer 17, White a Freimanis po 10. Fauly: 20:19. Trestné hody: 20/19 - 14/12. Trojky: 6:8. Doskoky: 31:26. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články