Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Basketbalisté Nymburku přehráli Petrohrad o jeden bod

Nymburk - Basketbalisté Nymburku porazili ve VTB lize lídra skupiny B Spartak Petrohrad 74:73 a zvítězili v soutěži potřetí za sebou. Dramatický duel, v němž domácí dlouho vedli, ale necelou minutu před koncem utkání prohrávali o čtyři body, rozhodl šestnáct vteřin před sirénou vítěznou trefou Adrian Abrams. Klíčovým hráčem Nymburku byl však kanonýr Lamayne Wilson, autor 21 bodů, z toho šesti trojek.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Osminásobní čeští mistři mají po devíti zápasech bilanci čtyř vítězství a pěti porážek, tedy stejnou jako týmy Mariupolu a Gdyně, které se dělí o čtvrté místo. Ve středu od 18:00 opět v nymburském sportovním centru hostí poslední celek skupiny B Minsk.

Nymburk proti ruskému favoritovi sehrál hlavně výborný první poločas. Petrohrad, který ve VTB lize až do minulého úterý držel neporazitelnost, prohrával až o 16 bodů. Hosté ale po přestávce zabrali: především díky řeckému pivotovi s českými kořeny Mavrokefalidesovi a střelci Dragičevičovi začali manko rychle stahovat a pět minut před koncem šli poprvé v utkání dokonce do vedení.

Středočeši ztráceli už šest bodů, ale nevzdali se. Tři přesné trojky půldruhé minuty před koncem, které na petrohradský koš vyslali Abrams a dvakrát Wilson, domácí tým vrátily do hry. Abrams nakonec po odvážném průniku zápas otočil definitivně. Poslední pokus petrohradského Beverleyho už obroučkou k radosti nymburských hráčů nepropadl. Domácí se z výhry mohli radovat i přesto, že jejich nejlepší střelec Simmons prožil špatný večer a dal jen pět bodů.

ČEZ Basketball Nymburk - Spartak Petrohrad 74:73 (24:14, 43:34, 60:54)

Nejvíce bodů: Wilson 21, Abrams 15, Pumprla 11, Lenzly 10 - Mavrokefalidis a Dragičevič po 21, Beverley 13. Rozhodčí: Zamojski (Pol.), Lucius (Lot.), Gudas (Lit.). Trestné hody: 10/8 - 9/7. Fauly: 18:18. Pět chyb: Zozulin (Petrohrad). Trojky: 12:6. Diváci: 700.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články