Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Basketbalisté Nymburka získali drtivým závěrem šestý titul

Nový Jičín - Basketbalisté Nymburka získali šestý mistrovský titul za sebou. K obhajobě ligového prvenství jim ve finále s Novým Jičínem stačil minimální počet čtyř zápasů. I když dnes byli v sérii nejblíže prohře a ještě před závěrečnou čtvrtinou ztráceli v Novém Jičíně devět bodů, drtivým finišem nepříznivý vývoj otočili a zvítězili 82:74.

Na domácích byla viditelná snaha nenechat si utéct začátek utkání a výsledkem bylo šest úvodních bodů zápasu. Nymburk se však po několika "zastřelovacích" pokusech chytil a odpověděl osmibodovou šňůrou. Mistra táhl zpět do zápasu ostrostřelec Lee, který dal v první čtvrtině polovinu nymburských bodů. Mírně navrch měl přesto nadále Nový Jičín, protože vedle Ubilly se dokázal přes nymburskou obranu prosadit i Pospíšil.

K trháku domácí nasadili hned v úvodu druhé čtvrtiny. I na novojičínský tým poprvé ve finále sedla střelecká pohoda, Hájek s Pospíšilem dali sedm bodů v řadě a výsledkem bylo vedení 29:20. Pod tlakem nepříznivého skóre najednou ani Nymburk nebyl tak precizní v koncovce. Některé střely skončily na obroučce, další doskočili domácí pod košem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Finálové utkání Nový Jičín - Nymburk

Severomoravané si drželi mírný odstup. Na soka udeřili až v úvodu třetí desetiminutovky. Mužem okamžiku se stal Pospíšil, který posbíral několik míčů v obraně, a po jeho tříbodovém zásahu vedli domácí už 51:36. Jičín ale vládl zejména pružnou obranou, která hostujícím střelcům vůbec neseděla. Nymburk dal na své poměry za třicet minut hry jen slabých 51 bodů, ale v závěru doslova ofenzivně explodoval.

Famózní koncovka rozhodla

Koncovku Středočeši zvládli s grácií mistrů. Od stavu 47:60 dali šestnáct bodů za sebou. Novému Jičínu jakoby došly síly i víra v úspěch. Šarovič dlouhé střelecké mlčení sice přerušil trojkou na 63:63, ale dominantní hosté už nebyli k zastavení. Přidali dalších osm bodů a úsek mezi 29. a 35. minutou vyhráli 24:3. Z takového direktu už se domácí nevzpamatovali, závěr nedokázali zdramatizovat a hosté si pohlídali bezpečný odstup.

Oslavy nymburských fanoušků po zisku mistrovského titulu
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články