Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Basketbalisté Nymburka smetli Svitavy a postoupili do semifinále

Praha - Basketbalisté Nymburka se stali prvními semifinalisty ligového play-off. K ukončení série se Svitavami jim stačila tři utkání, postup dnes zpečetili před vlastními fanoušky vítězstvím 107:70. K podobnému debaklu využil výhodu domácího prostředí také Prostějov, který deklasoval Kolín 108:62 a ujal se vedení v sérii 2:1.

Mistrovský Nymburk nastřílel svitavským Turům více než 100 bodů i ve třetím čtvrtfinále. Hlavním tahounem týmu, který usiluje o třináctý ligový titul v řadě, byl s 20 body a pěti doskoky Chasson Randle. Prostějovští basketbalisté po dvou vyrovnaných úvodních duelech tentokrát nedali soupeři šanci, v poločase vedli o 33 bodů a ve druhé půli už oba týmy nehrály naplno.

"Utkání se nám povedlo, výborně jsme začali a hlavně v obraně jsme byli koncentrovaní a rychlí. Koncentraci jsme udrželi až do konce a současně jsme mohli pošetřit síly," pochválil své svěřence trenér Prostějova Zbyněk Choleva, jenž se navíc musel obejít bez Kouřila a Tomance. Kouč soupeře Predrag Benáček uznal převahu domácích. "Nedokázali jsme zastavit trojkovou smršť hráčů z perimetru Slezáka, Palyzy a Marka. Bylo rozhodnuto už ve druhé čtvrtině. V druhém poločase už jsme šetřili síly," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články