Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Basketbalisté Nymburka se ve Valencii rozloučí s Eurocupem

Valencie - Nymburští basketbalisté se v úterý rozloučí s Evropským pohárem. Derniéru odehrají ve Valencii, kde by favorizovaným domácím mohli ještě v případě vítězství zkomplikovat postup z osmifinálové skupiny J. Utkání ve Valencii začne ve 20:00.

Český mistr už je bez postupových šancí, protože po úvodní překvapivé výhře v Bilbau prohrál následující čtyři zápasy. Nestačil ani na Valencii, s níž nyní Nymburk na její palubovce čeká odveta. V prvním ze vzájemných zápasů sice Nymburští dokázali se Španěly sehrát vyrovnanou partii a dokonce v poslední čtvrtině dotáhnout náskok soupeře, přesto však nakonec podlehli 77:82. Trenér Ronen Ginzburg tehdy neskrýval zklamání.

"Mrzelo mě, že jsme obrat nedotáhli. Ale zase jsme dokázali hrát dobrou partii s opravdu skvělým týmem. Musíme být také trochu realisty."

Nyní se dá očekávat, že Ginzburg v utkání poskytne prostor většině hráčů, aby rozložil síly pro českou nejvyšší soutěž a VTB ligu. Pro mladíky v kádru Nymburka také utkání se špičkovým týmem bude cennou zkušeností. Na druhou stranu však Nymburk hraje rovněž o prestiž, kterou by případná výhra nad třetím týmem španělské ligy určitě přinesla. 

Platí to zvláště v případě, kdy Valencie potřebuje vyhrát. V případě zaváhání a výhry Rigy v souběžně hraném utkání s Bilbaem by totiž pro dvojnásobného šampiona a loňského finalistu soutěž rovněž skončila. 

Kádr Valencie je nabitý hvězdnými hráči. Čtyři z nich si pamatují rok 2010, kdy se jim v dresu Valencie povedlo Eurocup vyhrát. Patří k nim například Sergej Liščuk, kterého již draftovali v NBA. Dalším z tehdejších vítězů je Thomas Kelati, jemuž se povedlo respektovanou basketbalovou trofej vyhrát i loni s Chimki. Oproti prvnímu vzájemnému duelu už má Valencie navíc k dispozici i rozehrávače San Miguela.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články