Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Basketbalisté Nymburka se chystají na boj o historický postup

Pardubice - Basketbalisté Nymburka vstupují do boje o historický postup do závěrečného Final Four Evropského poháru ULEB. V cestě mezi nejlepší čtyři týmy soutěže stojí českým šampionům silný ruský celek Spartak Petrohrad. Že se jedná o splnitelný úkol, dokázali Středočeši v rámci VTB ligy, v níž už stejného soupeře porazili.

Čtvrtfinále se hraje na dvě utkání, přičemž na turnaj Final Four postoupí tým, který bude mít lepší bodový součet. V prvním zápase tak může dojít i k remíze, prodlužovalo by se až druhé utkání, pokud by byl rozdíl ve skóre i po něm stejný. Vítěz závěrečného turnaje si zajistí účast v Evropské lize.

"Petrohrad je jedním z favoritů, který se netají tím, že chce Eurocup vyhrát a zajistit si přímou účast v Eurolize. Ale to, že nejsme favority, by mohla být spíše naše výhoda," věří kapitán Nymburka Ladislav Sokolovský.

Nymburk si před soubojem s Petrohradem zvedl sebevědomí před jedenácti dny nečekanou výhrou v rámci VTB ligy nad nejlepším ruským celkem CSKA Moskva o 19 bodů. V sobotu zdolal další ruský tým Jenisej 86:77.

Naopak Petrohrad se v poslední době trápí. V ruské lize a VTB lize vyhrál pouze dvě z posledních deseti utkání a v domácí soutěži spadl až na sedmé místo. I proto Nymburští věří, že by se jim mohl podařit zopakovat výsledek ze začátku ledna, kdy doma Petrohrad porazili 74:73.

Nymburk může těšit také fakt, že se do hry vrací oba zranění pivoti Petr Benda a Drew Naymick, kteří už nastoupili zápas s Jenisejí. Jejich návrat je o to důležitější, že klíčovým hráčem soupeře je podkošový hráč Lukas Mavrokefalidis. Ten byl hlavní oporou Petrohradu v obou předchozích vzájemných zápasech.

Další hvězdou je americký rozehrávač Patrick Beverley, který patří k nejužitečnějším hráčům ve všech třech soutěžích, ve kterých Petrohrad startuje. Výrazněji se prosazují také Izraelec Yotam Halperin či Černohorec Vladimir Dragičevič nebo ruské křídlo Valerij Lichoděj.

"Známe Nymburk velmi dobře. U nich jsme prohráli, jelikož se nám v závěru nedařilo v obraně. Musíme si dávat pozor na jejich střelbu z dálky. Když je necháme se chytit, budeme mít problém. Musíme hrát s maximálním soustředěním a nedávat jim šanci k otevřeným střelám," řekl Lichoděj.

Odveta je na programu v úterý 27. března v Petrohradu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články