Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Nymburka porazili Opavu i potřetí v sezoně, tentokrát v poháru

Prestižní pohárovou bitvu vyhráli basketbalisté Nymburka. Ti v Opavě zvítězili 88:80 a zajistili si účast na únorovém závěrečném turnaji o Česko-slovenský pohár. Středočeši ovládli v této sezoně i třetí vzájemný duel posledních dvou českých šampionů a podruhé uspěli v hale soupeře. Aktuálně první a druhý tým NBL se spolu utkají s určitostí ještě dvakrát v ligové nadstavbě.

Jaromír Bohačík
zdroj: Basketball Nymburk

Nymburk šel po vyrovnaném prvním poločase do trháku třináctibodovou šňůrou a vedl až o 17 bodů. Do konce třetí části ale hosté náskok ztratili poté, co domácí hráči zakončili desetiminutovku třemi trojkami za sebou. Slezané pak šli dokonce dovedení, ale ligový lídr zabral a další obrat už nedopustil. Střelecky Nymburk táhl autor 19 bodů Jaromír Bohačík.

"Začátek nebyl podle našich představ. Bylo to opět hodně vyhrocené. Bylo snad sedm technických chyb, dva úmysly a vyloučení. Vyloučení Tye Gordona přišlo v nejhorší možnou chvíli. Ondra Sehnal měl teplotu, ani neabsolvoval ranní trénink, ale nechtěl nás v tom nechat a šel do boje. A když pak vyloučili Tye, bylo jasné, že bude muset být na hřišti déle. Klobouk dolu před Ondrou, že to zvládl," ocenil spoluhráče Martin Kříž.

"Ve druhé půli jsme si vytvořili náskok, pak přišel náš výpadek a z plus 17 jsme šli na minus tři. Ale jsem rád, že jsme ukázali charakter a sílu, nesložili jsme se a dokázali to zvrátit na naši stranu. Když nám teklo do bot, přitlačili jsme v obraně," dodal autor 17 bodů.

Ve středu se o dalších účastnících turnaje Final 8 rozhodne v zápasech Pardubic s Olomouckem a úřadujícího vítěze v Českém poháru Děčína s Ústím nad Labem. Ve čtvrtek se o zbylé místo utkají Brno a USK Praha. O vítězi Federálního poháru se rozhodne mezi čtyřmi českými a čtyřmi slovenskými týmy od 14. do 16. února v pražské hale Královka.

Český pohár basketbalistů – čtvrtfinále:

Opava  Nymburk 80:88 (20:24, 38:45, 67:67)
Nejvíce bodů: Slavík 14, Kouřil 13, Farský 11  Bohačík 19, Kříž 17, Sehnal 14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články