Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalisté Nymburka podlehli v Bambergu a ztratili první místo

Bamberg (Německo) - Basketbalisté Nymburka prohráli v utkání Evropského poháru v Bambergu 73:85 a z prvního místa ve skupině klesli na třetí pozici. Středočeši mají vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek a 5. ledna doma budou muset zdolat italskou Biellu, aby si uchovali naději na postup do vyřazovací fáze. Biella dnes vyhrála na půdě beznadějně posledního Ventspilsu 77:63 a má stejně jako Bamberg na svém kontě tři výhry a jednu prohru. Nymburk v Německu doplatil na nepovedenou třetí čtvrtinu, kterou prohrál 12:26.

Šestinásobní čeští šampioni drželi se semifinalisty loňského ročníku německé ligy krok celý první poločas, když se opírali o velmi úspěšnou střelbu. V obraně si dávali pozor na to, aby soupeři nedovolili rozpoutat střeleckou smršť z dálky jako před týdnem v Pardubicích, kde Bamberg za tři čtvrtiny nastřílel deset trojek. Po nadějném úvodu se však nymburské naděje na úspěšný výsledek rozplynuly. Bamberg využil výpadku v obraně hostů a brzy odskočil do devítibodového trháku.

Nymburk trápily zbytečné ztráty

"Co nejdéle jsme chtěli držet vyrovnaný stav, nebo abychom měli soupeře na dohled, ale nepodařilo se to naplnit. Dělali jsme velké chyby v obraně a Bamberg nás trestal," litoval pivot Petr Benda. "Přitom jsme zase dostávali koše po akcích, které jsme dopředu měli přečtené," uvedl trenér Muli Kacurin. Nymburku se však nedařilo ani na polovině soupeře. "Místo abychom hráli kolektivně jako na začátku a míč dávali rychle z ruky, zbytečně jsme se tlačili do akcí jeden na jednoho. Ztráceli jsme míče a dostávali laciné koše," řekl Křemen.

Nymburku bylo nejhůře po 36 minutách hry, kdy v pohodě hrající Bamberg odskočil až do dvacetibodového vedení. Hosté se vzchopili až poté, co si nazlobený kouč Kacurin vzal oddechový čas. Po něm Středočeši zabrali a ztrátu snížili na dvanáct bodů. "Závěr nám dal naději do dalších zápasů," dodal Kacurin.

Brose Baskets Bamberg - ČEZ Nymburk 85:73 (22:22, 41:39, 67:51)

Nejvíce bodů: Brown 16, Suput 15, Gavel 14 - Lee 17, Ricci 14, Křemen 11, Benda 9. Rozhodčí: Ziemblicki (Pol.), Obradovič (Bosna), Tomov (Bul.). Fauly: 23:18. Trestné hody: 18/16 - 22/16. Trojky: 7:7. Diváci: 6 368.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články