Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Basketbalisté Nymburka nedali v třetím finále Novému Jičínu šanci

Nový Jičín - Basketbalisté Nymburka udělali třetí krok k obhajobě titulu. Obhájci prvenství vyhráli v Novém Jičíně po suverénním výkonu 88:64 a ve finálové sérii vedou 3:0 na zápasy. Nymburku zbývá získat poslední vítězství. Mistrovské oslavy mohou propuknout už po sobotním čtvrtém utkání, které na hřišti severomoravského klubu začne v 18:15.

První dvoubodovou trefu zaznamenali domácí, ale jinak byl zápas až na výjimky plně v režii úřadujících mistrů. Jejich jízdu za třetím vítězstvím v sérii skvěle kočírovali Lee s Bendou, kteří v úvodu sázeli koše na počkání: z prvních dvaadvaceti bodů Nymburka sami obstarali osmnáct a i díky tomu hosté záhy vedli 20:9. 

Nový Jičín se trápil při doskoku i střelbě. Středočeši takové potíže neměli, soupeře ničili neomylnou koncovkou a už po čtvrthodině odskočili na hrozivých 39:21. Až potom se zmátořil i domácí výběr. Šest bodů Šaroviče mu vlilo čerstvou krev do žil. Domácí v poslední pětiminutovce úvodní půle na soupeře přitlačili důraznějším bráněním, které jim zvedlo i střelecké sebevědomí. Po Gavlákově tříbodovém zásahu se náskok Nymburka smrskl v 19. minutě na 34:42, ale Sokolovský okamžitě hosty uklidnil trojkou. 

Severomoravané se kolektivním a bojovným výkonem ještě v úvodu třetí čtvrtiny znovu dotáhli na rozdíl osmi bodů, ale za stavu 45:53 individuality protivníka jejich víru na zvrat nemilosrdně rozmetaly rychlou kombinací a bezchybnou střelbou. K rozhodujícímu úniku nemohl zavelet nikdo jiný než Lee s Bendou, když se k nim v závěru třetí desetiminutovky přidal i Jagodnik, přesáhl už domácí deficit zase dvacet bodů. 

Závěr byl formalitou. I když hosté poslali do boje hráče z lavičky, navýšili vedení až na 86:56. V posledních minutách už oba celky šetřily síly na sobotní duel a Nový Jičín alespoň zmírnil prohru.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články