Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Nymburka myslí na šestý titul

Nymburk - Očekávané finále, v němž se utkají staří známí, obstará tečku za letošním ročníkem nejvyšší soutěže basketbalistů. V souboji o ligový triumf se znovu poměří Nymburk s Novým Jičínem, nejúspěšnější celky dlouhodobé části, které se potkaly už v pěti finálových sériích za posledních šest let. Nymburk v nich pokaždé severomoravského rivala přemohl, nyní nastoupí dokonce už do svého sedmého finále za sebou a zaútočí na šestý ligový titul. Série startuje v 19:00 v Nymburku a hraje se na čtyři vítězné zápasy.

Finále je také soubojem týmů, které v play-off zatím nenašly přemožitele. Jeden z celků tak dnes poprvé v letošních vyřazovacích bojích pozná hořkost prohry. Nymburk bez zaváhání přešel přes USK Praha a Prostějov, Nový Jičín zase vyřadil Opavu a Děčín.

Jasným favoritem je Nymburk

Před startem finále je ale za jasného favorita považován Nymburk, který letos prohrál na domácí scéně jediný zápas, když v prosinci podlehl Děčínu. Středočeši si ale uvědomují, že nadcházející duely s Novým Jičínem pro ně budou nejtěžší prověrkou na cestě k šestému mistrovskému primátu.

"Ve finále očekávám mnohem vyrovnanější boje. Ale záleží jen na nás, jak si s tím poradíme. Musíme do série nastoupit maximálně koncentrovaní a v dobré kondici. V herním systému je důležité, abychom zvládli oba první domácí zápasy, které se hrají během 24 hodin," připomněl asistent nymburského kouče Muliho Kacurina Ronen Ginzburg, že série se po dnešním a sobotním duelu v Nymburku přestěhuje na sever Moravy.

Trenér Nového Jičína: Můžeme překvapit

Nymburk si postup do finále zajistil minulou sobotu, Nový Jičín to zvládl o den dřív. Oba kluby měly rozdílnou náplň během přípravy na finále. Třeba Nymburští si jeden den užívali volna, pak se během ostřejších tréninků zaměřili i na "dobití" energie.

Nový Jičín ještě ve finále s Nymburkem nikdy neuspěl, jeho maximem bylo, když před pěti lety uhrál v sérii dvě vítězství. I proto si jeho trenér Zbyněk Choleva uvědomuje, že tým Geofinu může jenom překvapit. "Nymburk je jasná jednička naší soutěže a vyzrát nad takovým soupeřem je strašně těžké. Ale hned do prvního zápasu budeme chtít vložit maximální energii," plánoval Choleva.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články