Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalisté Nymburka jsou ve finále, Opava nebyla překážkou

Nymburk – Basketbalisté Nymburka jsou na nejlepší cestě k tomu získat jedenáctý titul v řadě. V semifinálové sérii si s přehledem poradili s Opavou, kterou vyřadili v nejrychlejším možném čase poměrem 3:0 na zápasy. V rozhodujícím duelu zvítězil Nymburk na domácí palubovce 86:67. Ve finále na Středočechy čeká lepší z dvojice Pardubice - Prostějov. 

Je nám líto, video expirovalo.
ČEZ Basketball Nymburk - BK Opava

Favorizovaný Nymburk na úvod série porazil doma Opavu o 26 bodů, v soupeřově hale pak vyhrál osmibodovým rozdílem. Ten byl v třetím duelu na ukazateli skóre ještě v poločase, ale v třetí čtvrtině už hosté držet krok nedokázali. Ve vítězném týmu si Rašid Mahalbašič připsal 13 bodů a 18 doskoků.

Opavský trenér Petr Czudek si postěžoval, že jeho svěřenci nasadili příliš zběsilé tempo hry. "Byla tam spousta ztrát, špatně volené střely. Vedení o šest bodů v první čtvrtině, to byl hezký moment, ale pak byl horší moment, že se to za 50 vteřin obrátilo. Do zápasu jsme ale šli, jako by byl první, ne s tím, že prohráváme 0:2," uvedl.

Nymburský sportovní ředitel Michal Ježdík soupeře ocenil, Opava podle něho prožívá výtečnou sezonu. "Tým je velmi dobře složený, hraje v euforii, i v semifinálových zápasech byl vynikající. My ale jdeme za jedenáctým titulem, i ve finále chceme samozřejmě zvítězit a je nám jedno, kdo z druhého semifinále proti nám nastoupí," řekl v České televizi.

V druhé semifinálové sérii vedou Pardubice nad Prostějovem 2:1, čtvrtý zápas hrají v pátek doma. Postupem do finále by se Východočeši postarali o největší klubový úspěch od zisku československého titulu v roce 1984, v české lize byli nejlépe třetí před třemi lety. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články