Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Basketbalisté Nymburka jasně přehráli Ústí nad Labem a dále drží stoprocentní bilanci

Basketbalisté Nymburka v šestém kole ligy jasně přehráli Ústí nad Labem poměrem 101:74. Lídr tabulky si zajistil vysoké vedení v první půli zápasu, v té druhé už jen kontroloval stav a nedal soupeři šanci. Nejlepším střelcem zápasu byl nymburský rozehrávač Jerrick Harding s 21 body.

Jerrick Harding
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Začali jsme zápas, jak jsme chtěli. V obraně jsme jim nedovolili nic snadného. Ve druhé půli jsme ale v nasazení polevili a ve třetí čtvrtině jsme jim dovolili víc než za celý první poločas. Asi nás ukolébal vysoký rozdíl v poločase. To se nám nesmí v dalších zápasech stávat," řekl nymburský kouč Aleksander Sekulič.

Přímý souboj o druhé místo vyzněl lépe pro Opavu, která v domácí hale porazila USK Praha 80:73 a zvítězila v NBL popáté za sebou. Oporou Slezanů byl švédský pivot Mattias Markusson, autor 24 bodů a 15 doskoků. Jen o bod méně přidal Jakub Šiřina, kterému se v soupeřově dresu vyrovnal Kyle Mangas. "Měli jsme za úkol pokrýt Šiřinu a Markussona. U opavského pivota se nám to dařilo v první polovině. Ve druhé si však s námi dělal, co chtěl. Šiřina odvedl svůj standard a Opava zvítězila. Jedeme dál, nehráli jsme špatně," řekl křídelní hráč USK Ondřej Švec.

Před USK se posunulo díky lepšímu skóre Brno, jež se oklepalo ze středeční porážky od Pražanů a porazilo Ostravu 87:82. Na čtvrtou výhru v sezoně dosáhl i Hradec Králové, který i díky 28 bodům nejlepšího střelce dne Nikoly Pešakoviče zvítězil 82:68 na palubovce Děčína. Severočeši prohráli pátý ze šesti zápasů v sezoně. Hůř je na tom jen i posedmé neúspěšný Jindřichův Hradec, kterému doma proti Kolínu nepomohly ani třiadvacetibodové výkony Američanů Torina Dorna a Camerona Gregoryho, jenž přidal 13 doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články