Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Basketbalisté nezvládli závěr, Estonsku v baráži podlehli 65:69

Tallinn - Čeští basketbalisté zažili smolný vstup do baráže o udržení v elitní divizi mistrovství Evropy. V Tallinnu dnes podlehli Estonsku 65:69, i když téměř celý zápas jasně vedli. Mladý tým bez většiny zkušených opor sice popíral prognózy, které jej stavěly do role outsidera, a vedl až o 17 bodů, v závěru ale zcela vyhořel v koncovce a nechal Estonce výsledek zvrátit. V dalším zápase baráže přivítají Češi v sobotu v Praze Maďarsko.

Češi do utkání nevstoupili nejlépe a rychle inkasovali šest bodů, ale od třetí minuty se nadechli k mnohem lepšímu výkonu. Dlouhých osm minut nenechali Estonce dát koš ze hry a úvodní čtvrtinu vyhráli 20:12. Důrazná česká obrana a výborný výkon v doskakování pod oběma koši Estoncům neumožnily téměř nic, navíc jim nevycházela ani střelba. 

Velmi dobrý výkon vydržel svěřencům trenéra Michala Ježdíka až do poloviny třetí čtvrtiny, v níž vedli až o 17 bodů, pak ale začali domácí hráči mohutně stahovat. Pod českým košem začalo být mnohem větší horko, Estonci totiž zlepšili útočný doskok i střelbu, a to nakonec rozhodlo.

Češi hodně chybovali a Estonci trestali

Na začátku poslední čtvrtiny domácí stáhli rozdíl na šest bodů, a i když koše Sokolovského a Veselého ještě situaci na chvíli uklidnily, Češi už soupeři nestačili čelit. Vymstil se jim především velký počet týmových chyb: Estonci je nemilosrdně trestali z trestných hodů, tak jako minutu a 14 vteřin před koncem Keerles, který srovnal na 63:63.

Týž hráč za dalších 40 sekund poslal domácí celek do vedení, přesto ještě mohli Češi zápas zvrátit. Osmnáct sekund před koncem ale Benda nevyužil ani jeden z trestných hodů a domácí basketbalisté už si výhru vzít nenechali. Během posledních 14 minut totiž Čechy přestříleli 39:20.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články