Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Basketbalisté musí měnit plány přípravy. Z turnaje v Japonsku kvůli losu sejde

Před losem mistrovství světa basketbalistů v Číně řešil manažer české reprezentace Michal Šob problémy se ztracenými zavazadly trenéra Ronena Ginzburga, po losu pak komplikace s přípravou. Národní tým totiž ve skupině narazí kromě USA a Turecka i na Japonsko, kam chtěl jet před šampionátem na přípravný turnaj.

Sport
zdroj: ČT4

"Pokud bychom teď do Japonska jeli, nemohli bychom hrát s domácím týmem, což by ale znamenalo, že by nám Japonci museli zařídit ještě jednoho soupeře. V každém případě je dobré, že zbytek naplánované přípravy nadále platí," uvedl Šob s tím, že termíny domácí části přípravy budou známé v nejbližších dnech.

Problém musel Šob řešit už před losem v Šen-čenu. "Trenéru Ginzburgovi nepřiletěla zavazadla, kde měl oblek na všechny oficiální akce. A protože kufr nedorazil ani později, museli jsme vyrazit do obchoďáku. Jenže tam vedle nulové znalosti angličtiny místních prodavačů nastala potíž v tom, že vše měli jen na lidi do výšky 180 centimetrů," uvedl.

Los mistrovství světa byl i hlavním tématem nového Basketbal fokus podcastu:

Samotný ceremoniál na Šoba udělal velký dojem. "Na jednu stranu nikdo pořádně neumí anglicky, a to včetně obsluhy v hotelu, na druhou to, co předvedli kolem losovacího ceremoniálu, včetně noční světelné show ve městě, se naprosto vymyká možnostem zemí v Evropě, finančním i organizačním," řekl reprezentační manažer.

"Neznám moc míst na planetě, kde by si tolik lidí koupilo lístek za takové peníze (v přepočtu 3500 korun), aby se koukalo jen na to, jak někdo losuje míčky, byť ten někdo byl Kobe Bryant, s nímž se na pódiu objevil i Jao Ming," uvedl Šob.

"Ming funguje ve speciálním režimu. Vždycky je vtipné, že kdekoli jde, je obklopen čtyřmi bodyguardy, kteří jsou asi 'o dva metry' menší. Takže ho chrání chlapíci, kteří mají hlavu u jeho opasku," popsal Šob.

"Lidi jsou z něj paf, ale i tak Kobe přitahoval pozornost ještě víc. Když v aréně vystoupil na pódium, těch osm tisíc diváků začalo brutálně ječet a skandovat, což jsem ještě nezažil. Podobné šílenství se strhlo, když jsme autobusem přijížděli na páteční večerní laser show. Vedle nás chvíli jela kolona s Kobem, kterou následovalo možná i přes padesát aut, která troubila, blikala a lidi lezli a mávali z okýnek," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články