Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Basketbalisté museli po cestě do Bosny improvizovat, v Sarajevu je čekala stará hala

Čeští basketbalisté se v Sarajevu připravují na další zápas kvalifikace na mistrovství světa. Vítězství nad Bosnou a Hercegovinou už by je s velkou pravděpodobností posunulo na šampionát. Jejich přesun do bosenské metropole ale provázely komplikace. Přímý přenos utkání sledujte v neděli od 19:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté se připravují v Sarajevu na zápas s Bosnou

Kvůli zpožděnému pátečnímu letu do Vídně nestihli basketbalisté přestoupit a sedm hodin čekali na další spoj do Sarajeva. Realizační tým tak musel zrušit plánovaný trénink a improvizoval.

Videorozbor výhry nad Ruskem tak probíhal v zázemí letiště. "Naaranžovali jsme video v letištním salonku mezi dalšími pasažéry, kteří tam seděli. Ale bylo to lepší než nic," konstatoval trenér Ronen Ginzburg.

Úplně komfortní podmínky nečekaly na hráče ani v dějišti kvalifikačního duelu. Hala Mirzy Delibašiče byla postavená před padesáti lety a ani po rekonstrukci o moderní aréně hovořit nelze.

Vedle starého hlediště a týmových laviček je problematická také palubovka. Má díry a míč na ní špatně odskakuje. "Podmínky jsou stejné pro všechny, i když oni jsou na to možná trochu víc zvyklí. Ale není to zas něco, na čem by se nedalo hrát. Hráli jsme už v horších halách, takže by to nemělo být překážkou. Při zápase na to stejně totálně zapomeneme," uvedl kapitán Pavel Pumprla.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články