Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisté mistrovského Dallasu stále čekají na výhru

Oklahoma City - Obhájci titulu v NBA Dallas Mavericks nedokázali v nové sezoně zámořské basketbalové ligy zvítězit ani na třetí pokus. Ve čtvrtek měli k výhře nejblíže, v Oklahomě prohráli těsně 102:104. Dallas táhl Dirk Nowitzki s 29 body a deseti doskoky, ale katem nadějí Mavericks na úspěch se stal domácí lídr Kevin Durant, který otočil skóre dalekonosnou trojkou zároveň se závěrečným klaksonem. Oklahoma si připsala čtvrté vítězství a je stále stoprocentní.

Dirk Nowitzki
zdroj: AP autor: L. M. Otero

Durant doskočil 11 míčů a s 30 body byl nejlepším střelcem utkání. Rozhodujícím košem napravil svoji předchozí chybu v obraně: 1,4 vteřiny před koncem nechal volného Vince Cartera, který trojkou poslal Dallas do vedení. "Poté, co nechal v obraně volného Cartera, přišlo Kevinovo vykoupení. Ta poslední střela, to byla velká akce," okomentoval Durantův závěr trenér vítězů Scott Brooks.



Basketbalisté Los Angeles Lakers přehráli New York 99:82. Domácí rozhodli o výhře na začátku čtvrté čtvrtiny šňůrou 17:3, kterou zvýšili své vedení na 22 bodů. Hvězdou zápasu byl tradičně Kobe Bryant, jenž nastřílel 28 bodů za první tři části hry a v závěru už si připisoval pouze asistence. V dresu Knicks dal Carmelo Anthony 27 bodů.

V texaském derby Houston porazil San Antonio nečekaně jasně 105:85. Domácí Rockets k výhře dotáhli především Kevin Martin s 25 body, Luis Scola s 18 a rozehrávač Kyle Lowry, který s bilancí 16 bodů, devět doskoků a osm asistencí zůstal jen kousek od triple double.

San Antonio propadlo v druhé čtvrtině, kdy nezachytilo nástup domácích a ti šňůrou 23:6 prakticky rozhodli o první prohře Spurs v sezoně. "První dvě utkání jsme hráli extrémně dobře, ale dnes jsme byli za veškerým očekáváním. Psychicky jsme byli někde jinde a Houston nás prostě smázl," prohlásil křídelní hráč Spurs Manu Ginobili.

K druhé výhře ze tří zápasů dotáhl Chicago nejlepší hráč minulého ročníku Derrick Rose. Bulls vyhráli na půdě Sacramenta 108:98, Rose nastřílel 19 bodů, doskočil osm míčů a připsal si pět asistencí. Hráče Sacramenta mohly mrzet neproměněné trestné hody, z 34 pokusů trefili jen dvacet. Nevídaný kousek předvedl Dwight Howard. Jeho Orlando porazilo New Jersey 94:78, na čemž se Howard podílel 16 body a 24 doskoky. Ještě dva doskoky mu však chyběly k vyrovnání osobního maxima.

Výsledky NBA:

Houston - San Antonio 105:85, LA Lakers - New York 99:82, Oklahoma City - Dallas 104:102, Orlando - New Jersey 94:78, Portland - Denver 111:102, Sacramento - Chicago 98:108.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články