Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisté Miami rozstříleli Washington, Veselý si připsal dva body

Basketbaloví mistři NBA z Miami nedopustili další senzaci a vrátili Washingtonu jedenáct dnů starou porážku. Tentokrát měli obhájci titulu domácí zápas od začátku ve své režii a zvítězili rozdílem třiceti bodů 102:72. Český reprezentant Jan Veselý odehrál v sestavě poražených Wizards téměř 16 minut, připsal si dva body a dva doskoky.

LeBron James a Dwyane Wade
zdroj: AP autor: Lynne Sladky

Miami nepustilo za celý zápas soupeře ani jednou do vedení. Rozhodující trhák předvedlo ve třetí čtvrtině, hráče Washingtonu hvězdný tým v této fázi přestřílel 29:10 a vybudoval si náskok 33 bodů. Lídrem šampionů byl LeBron James s 23 body a deseti doskoky.

"Dostali jsme pěknou nakládačku," řekl kouč Randy Wittman, který dal Veselému nejvíce prostoru za poslední měsíc. "Naší hře chyběla organizace, nadšení, prostě všechno," dodal. Washingtonu navíc chyběl brazilský lídr Nene, jehož opět začala zlobil problematická levá noha. Wittman tak měl k dispozici jen deset zdravých hráčů, zatímco Miami bylo v plné síle.

Zatímco Washington je nejhorším týmem celé ligy, Miami patří druhé místo ve Východní konferenci za New Yorkem, který v sobotu o jediný bod porazil Cleveland 103:102. Cavaliers nedokázali využít k výhře absenci opět zraněné domácí hvězdy Carmela Anthonyho a k vítězství jim nestačil ani životní výkon Kyrieho Irvinga, jenž dal 41 bodů, byť hrál po páteční zlomenině v obličeji s ochrannou maskou.

Knicks vyhráli i desátý domácí zápas v sezoně, jejich nejlepšími střelci byli Raymond Felton s 25 a Tyson Chandler s 23 body. Zápas mohl poslat do prodloužení Anderson Varejao, ale sekundu před koncem netrefil druhý trestný hod.

Los Angeles Clippers porazili domácí Milwaukee 111:85 a prodloužili aktuální sérii vítězství na devět zápasů. Něco takového naposledy klub dokázal ještě jako Bufallo Braves v sezoně 1974/75.

Do sestavy Minnesoty se po devíti měsících od operace přetržených kolenních vazů vrátil španělský rozehrávač Ricky Rubio. Jeho comeback byl vítězný, byť Timberwolves porazili Dallas 114:106 až po prodloužení. Rubio si za 19 minut hry připsal osm bodů a devět asistencí. V nastavení už nehrál, protože vyčerpal lékaři povolený časový limit zátěže. "Cítím se skvěle, na sto procent," ujistil Rubio po zápase.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články