Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Kolína dokázali porazit Ostravu

Praha - Basketbalisté Kolína se stali teprve třetím týmem v NBL, který dokázal porazit NH Ostrava. V dnešním utkání 16. kola zvítězili Středočeši na domácí palubovce 87:81 a povedla se jim odveta za říjnovou porážku z Ostravy 68:75. Na Novou huť dosud vyzrály jen Nymburk a Prostějov, i po třetí porážce v sezoně jsou ale Ostravané v tabulce bezpečně druzí. Kolín je čtvrtý stále o bod před Pardubicemi, které porazily Levice 81:74.

Ostravští basketbalisté
zdroj: ISIFA autor: Radek Kalhous

Kolín nakročil k vítězství v druhé polovině druhé čtvrtiny, v níž se mu od stavu 30:37 povedla šestnáctibodová šňůra. "Obrovským problémem byly jako vždy naše fauly, soupeře dostáváme do hry lehkými body. Škoda, že ke konci jsme nedali dva rychlé protiútoky, ze kterých pak skóroval soupeř," řekl asistent ostravského trenéra Marek Stuchlý.

Lídrem Středočechů byl americký rozehrávač Emmanuel Ubilla, který i ve svém druhém utkání po příchodu do klubu ze Slovenska nastřílel přes dvacet bodů. Tentokrát bývalý hráč Nového Jičína a Interu Bratislava dal 23 bodů, k tomu přidal šest doskoků a osm asistencí, navíc byl sedmkrát faulován.

"Zápas byl vyrovnaný, nebyl rozhodnutý až do samotného závěru. Musím pochválit naše mladé kluky, kteří odehráli dobrou část zápasu a přidali se tak ke starším a zkušenějším borcům. Nejen Ubilla, ale i všichni ostatní dneska hráli dobře," uvedl kolínský trenér Predrag Benáček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články