Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Basketbalisté Golden State i počtvrté rozstříleli Sacramento

New York - Basketbalisté nejlepšího týmu NBA Golden State Warriors si i počtvrté v sezoně snadno poradili se Sacramentem. V úterý na jeho palubovce zvítězili 121:96, ve vzájemných utkáních se tak s divizním rivalem vypořádali v tomto ročníku celkovým rozdílem 88 bodů. Ani v minulé sezoně Kings neuhráli proti Golden State ani jedno vítězství.

Utkání Sacramento - Golden State
zdroj: ZUMA autor: Jose Luis Villegas

Warriors znovu předváděli účinný ofenzivní a týmový basketbal, k nezastavení byli zejména na přelomu první a druhé čtvrtiny, kdy dali 23 bodů v řadě. Podevatenácté v sezoně nasbírali alespoň 30 asistencí, autorem devíti z 33 finálních přihrávek byl rozehrávač Stephen Curry, který byl s 23 body i nejlepším střelcem hostů.

Další čtyři spoluhráči dali dvanáct a více bodů, minimálně pět přidalo dalších pět hráčů. Náhradníci přestříleli domácí lavičku v poměru 61:12. "Střelecký zápis se mi líbí. Jsem rád, že mám tolik různých střelců a že za všechny ty body není zodpovědných jen pár hráčů. To z nás dělá těžko bránitelný tým," pochvaloval si trenér Steve Kerr. (VIDEO)

Po třech prohrách zabral Portland a porazil Utah, byť jen těsně 103:102. Damian Lillard v poslední vteřině zápasu úmyslně neproměnil trestný hod, aby jeho tým přežil závěrečný nápor Utahu. "Jazzmani" totiž předtím trojkou snížili na rozdíl jediného bodu a poté faulovali Lillarda. S 23 body nejlepší střelec domácích nejprve nedal první trestný hod a druhý netrefil záměrně, aby vypršel čas utkání. (VIDEO)

Detroit porazil Miami 108:91 a hostům nepomohlo ani 34 bodů Chrise Boshe. Druhý nejlepší střelec Heat Chris Andersen dal jen 12 bodů. "Co takový zápas ukázal? Jeden hráč může mít skvělý večer, ale když nebráníme, nemůžeme vyhrát," řekl trenér Miami Erik Spoelstra. (VIDEO)

Výsledky úterních zápasů NBA:

Detroit - Miami 108:91, New York - Boston 97:108, Philadelphia - Denver 105:98, Portland - Utah 103:102, Sacramento - Golden State 96:121.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články