Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Basketbalisté Děčína vystavili stopku Brnu. Favorita udolali o bod

Basketbalisté Brna, které od poloviny října vyhrálo šest utkání v řadě, poprvé zaváhali. Na domácí palubovce favorit podlehl Děčínu 95:96 po prodloužení. Brněnští tak klesli na čtvrté místo za USK Praha.

Favorizovaní domácí si ve třetí čtvrtině vypracovali až dvacetibodové vedení a na začátku čtvrté části měli ještě náskok 12 bodů. Děčín ale stahoval a 10 sekund před sirénou nejlepší střelec zápasu Ondřej Šiška (24 bodů) poslal zápas do prodloužení. Také v něm měli poslední slovo Severočeši, vítězný koš vstřelil pět sekund před koncem nizozemský pivot Craig Osaikhwuwuomwan a po třech předchozích porážkách zařídil Děčínu druhou výhru za sebou.

Obrat se povedl také USK, který většinu zápasu prohrával s Kolínem. V závěrečné čtvrtině ale Pražané doma na Folimance otočili na 97:93 a po jedenácté výhře v sezoně vystřídali Brno na třetím místě tabulky. Souboj přinesl nejlepší střelecké výkony kola, hostující Adam Číž si připsal 29 bodů a 14 asistencí, domácí Tomáš Kyzlink i díky sedmi trojkám zaznamenal jen o bod méně.

Opava dva týdny po nečekané porážce s Olomouckem vyhrála 101:77 v Hradci Králové a pojistila si druhé místo za Nymburkem, jenž už v sobotu porazil Pardubice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články