Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Basketbalisté Děčína uspěli v defenzivní bitvě s USK

Praha - Basketbalisté Děčína vyšli vítězně z defenzivní bitvy na palubovce USK Praha a výhrou 59:53 si upevnili vedení v ligové tabulce. Vyrovnaný zápas rozhodla až poslední čtvrtina, do které šly týmy za vyrovnaného stavu 41:41. Hosté si výrazně pomohli k vítězství útočným doskokem, v němž předčili soupeře v poměru 18:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USK - Děčín

"Jejich útočný doskok rozhodl. Kdybychom si ho pohlídali, tak si myslím, že by to byla cesta k vítězství," řekl asistent trenéra USK Pavel Miloš. "Jsem rád za bojovný výkon. Kluci ukazují, že dokážou hrát i se silným soupeřem a kvalita týmu jde nahoru. Teď jde o to, aby hráči vydrželi v tomhle tempu a nasazení. Věřím, že se to zlomí a začneme porážet i týmy, které jsou v tabulce nahoře," dodal. Ve středu USK podlehl mistrovskému Nymburku, který ukončil šestizápasovou vítěznou sérii Pražanů.

Také Děčín šel do utkání tři dny po porážce, kterou mu uštědřila Opava a přestřihla jeho šňůru 14 vítězství. "Vzhledem k naší situaci a okolnostem v utkání je to pro nás velmi cenná výhra. Postrádali jsme po utkání s Opavou Jakuba Houšku a Pavla Bosáka, dneska jsme se ale neuvěřitelně nadřeli, především v útoku. Nebyli jsme schopni proměňovat střely, které bychom potřebovali dávat," řekl kouč Děčína Pavel Budínský.

Opava po cenné výhře nad lídrem v tabulce uspěla i proti Jindřichovu Hradci, i když hosté tři čtvrtiny zápasu vedli. Slezané nakonec zvítězili 93:85.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články