Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Basketbalisté Děčína porazili Ústí o 30 bodů

Praha - Jednoznačnou výhrou favorizovaného Děčína skončilo v lize basketbalistů severočeské derby, v němž domácí tým deklasoval nováčka Ústí nad Labem 95:65. V čele tabulky jsou stále Pardubice, které zvítězily v Ostravě 79:68. Jejich pronásledovatelé Děčín, Prostějov a Kolín ztrácejí dva body, ale mají o zápas méně.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Pardubice prohrávaly v Ostravě ve druhé čtvrtině až o jedenáct bodů, nakonec ale stejným rozdílem zvítězily. Ve třetí desetiminutovce od stavu 48:40 pro domácí předvedl tým kouče Jana Slowiaka bodovou šňůru 12:2, kterou skóre otočil a v závěrečné části definitivně rozhodl. "Přestáli jsme úvodní nástup domácích, nepropadli panice při jejich velmi úspěšné trojkové střelbě a soustředěnou obranou na klíčové hráče jsme se do utkání vraceli. Zvýšenou obrannou aktivitou ve druhé půli jsme jej pak dokázali otočit," řekl trenér Slowiak. Ve druhém poločase pomohlo Pardubicím i střelecké procitnutí nejlepšího týmového kanonýra Arnolda.

O první vítězství v sezoně bojovala Opava až do konce utkání s Kolínem. Minutu před koncem vyrovnal Šiřina trojkou na 79:79, ale nakonec Slezané podlehli 82:87. Jelínek dal vzápětí koš s faulem a získal hostům tříbodový náskok. Poté domácí Blažek nevyužil stoprocentní šanci, na druhé straně Barnes proměnil čtyři trestné hody a bylo rozhodnuto.

USK Praha prohrál ve Svitavách 64:71, i když téměř celé utkání vedl a ve třetí čtvrtině měl k dobru až dvanáct bodů. Napínavý závěr patřil domácím, v jejichž dresu byl nejlepším hráčem utkání Boris Meno, jenž si připsal 18 bodů a 14 doskoků.

Basketbalistky Trutnova porazily v derby Hradec

Východočeské derby v lize basketbalistek vyhrál Trutnov, který dnes v osmém kole porazil Hradec Králové 79:63. Hostující tým sice ve 12. minutě vedl o 12 bodů, ale Trutnov do přestávky vyrovnal a ve druhém poločase už měl navrch. Tři minuty před koncem ještě Hradec dokázal snížit na rozdíl pěti bodů, poté přišel závěrečný nápor domácích.

Ve druhém poločase daly hostující basketbalistky jen 25 bodů. "Vycházelo to z naší obrany a hned se ním lépe hrálo do protiútoku. Jsem rád, že se nakonec ukázaly kvalita a zkušenosti našeho družstva," dodal domácí kouč. Trenérka Hradce Králové Romana Ptáčková si posteskla, že závěr zápasu byl pro její tým krutý. "Myslím, že naše hra byla dobrá. Jestli jsem s něčím nespokojená, tak s tím, že ve druhé čtvrtině nám vypadl obranný doskok a pak jsme neproměňovaly podkošové situace, kdy jsme byly několikrát úplně samy pod košem. Náš mladý tým asi ne vždy tyto okamžiky bude zvládat. Musíme se z toho poučit," uvedla.

Bez výhry dál zůstávají Pardubice, které podlehly na palubovce nováčka VŠE Praha 75:93. Utkání Valosun Brno - Karlovy Vary bylo odloženo kvůli rozsáhlé marodce hostujícího týmu.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články